КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПЕРШИЙ КРОК ДО ВИСОТИ КРАСИ ЖИТТЯ

«Мій з п’яти років уже розбирав і складав бабусину швейну машину. Вона йому так сподобалась, що вступив на факультет мехатроніки».

«А моя любить шити і кроїти – буде дизайнером...»

Подібні зізнання чую з різних сторін. В голосах – радість і тривога. Перше: Мрія збулась. Друге: Як воно далі буде?

До цієї миті, без перебільшення, готуються все життя. Спершу батьки, а потім діти. Для молоді вона – трамплін до успіху. Адже вступ до Київського національного університету технологій та дизайну – початок сходження на вершину успіху та краси життя.

Саме такий настрій панував під час посвяти першокурсників КНУТД в студенти. Море квітів. Музика. Радісні обличчя. Одне слово, свято свят.

 

 

Поповнення щиро вітали викладачі, представники підприємств, влади, творчих спілок, авторитетні значні митці.

Посвяту відкрив ректор КНУТД академік науки України, лауреат Державної премії в  галузі науки і техніки Іван Грищенко. До свята першокурсника причетні всі покоління, сказав він. До КНУТД вступило майже три сотні обдарованої молоді. Їх вибір – правильний і далекоглядний. Адже КНУТД – один з кращих Університетів України. Він займає 66-місце в ТОП-100 кращих дизайнерських шкіл світу. Колектив університету готовий допомогти кожному студенту стати не просто конкурентоспроможним спеціалістом, але й щасливою людиною. Для цього викладачі і студент повинні працювати разом. Якщо в школі вчили, то в університеті треба вчитись. Тож ваша доля, завершив своє звернення до першокурсників ректор, у ваших руках.

Подібна думка звучала з вуст й решти виступаючих, зокрема, голова наглядової ради університету президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремінь зазначив, що КНУТД постійно розвивається, створюючи умови для підготовки інноваційної молоді. Завдання першокурсників вчитись так, аби перевершити своїх викладачів. Цього вимагає час. Адже сьогоднішнім першокурсникам доведеться працювати в середовищі, яке постійно змінюватиметься. Треба бути готовим до глобалізації, яка передбачає загальносвітову конкуренцію.

Представник МОН України Олена Шаповалова сказала, що можливості такої підготовки університет має. Адже він – один з найкращих не лише в Україні, але і в Європі.

У КНУТД дають не лише знання, але й практичний досвід. Його перевага ще й в тому, що тут можна отримати український і диплом однієї з країн Європи.

Щоб цього досягти слушні поради дав представник галузевої профспілки Олександр Яцунь. Не заздріть, не шкодуйте за минулим, будьте вдячні рідним і вчителям. А головне – працюючи – щодня робіть десять тисяч кроків до мети.

Голова спілки дизайнерів України Юрій Борисов своєї мети досяг, і він вважає, що саме КНУТД відкриває шлях до успіху творчим і амбітним студентам.

Порад і побажань було безліч. Тож свято було водночас і напутнім словом у нове життя.

А нинішнім першокурсникам в ньому не просто бути, їм його творити. Бо ж доленосний час першокурсників співпав з доленосним часом всієї держави. Адже вони розпочали роботу майже одночасно з новим керівництвом країни. Мета у всіх одна і піднесення держави на міжнародний рівень. Те, що зробить нинішня влада, сьогоднішні першокурсники завтра мають продовжити і розвинути. Тому, святкуючи, вони беруть на себе відповідальність за завтрашній день.

Першокурснику, знай: твій успіх потрібен не лише тобі, а всій країні. Виправдай надії!

09.09.2019