КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Співпраця КНУТД з Університетом Вітовта Магнуса з Литовської Республіки

13 вересня 2019 року відбувся візит до КНУТД декана факультету природничих наук Університету Вітовта Магнуса (м. Каунас, Литовська Республіка) професора Dr Saullus Mickevicius. Захід став можливим завдяки активній реалізації програми розвитку міжнародного співробітництва кафедри промислової фармації КНУТД.

Викладачі та науковці навчально-наукової лабораторії молекулярної фармакології, хемогеноміки та біогеронтології КНУТД (науковий керівник доцент Бессарабов В.І.) презентували гостю з Литви          можливості співпраці в галузі освітніх програм і наукових досліджень в напрямку вивчення  властивостей біологічно-активних речовин природного походження, сучасних хімічних систем руйнування екотоксикантів.

Декан факультету хімічних та біофармацевтичних технологій доцент Баула О.П. розповіла про стан та перспективи розвитку освітніх програм підготовки спеціалістів для хімічної та фармацевтичної галузей України та країн, зацікавлених в навчанні своїх громадян в КНУТД.

Професор Dr Saullus Mickevicius ознайомився з низкою потужних науково-дослідних проектів, що реалізуються на кафедрах промислової екології, технології полімерів і хімічних волокон (завідувач професор Плаван В.П.), електрохімічної енергетики та хімії (завідувач професор Барсуков В.З.) та розвитком досліджень на кафедрі біотехнології, шкіри та хутра (завідувач професор Мокроусова О.Р.).

В ході зустрічі з в.о. ректора, проректором з науково-педагогічної та міжнародної діяльності професором Чабаном В.В. було обговорено можливості україно-литовського співробітництва в декількох можливих напрямках. Професор Dr Saullus Mickevicius поділився досвідом Університету Вітовта Магнуса з залучення до навчання іноземних студентів та розвитку співпраці з університетами з України.

Приємною подією стала урочиста передача підписаного Меморандуму порозуміння щодо академічної співпраці між Університетом Вітовта Магнуса і Київським національним університетом технологій та дизайну.

 

Значний інтерес серед студентства факультету ХБТ викликала лекція професор Dr Saullus Mickevicius про університет Вітовта Великого і можливості, які дає підписаний Меморандум.

Розвиток академічної мобільності студентів, обмін академічним персоналом для навчання, підвищення кваліфікації та спільних досліджень між двома університетами дасть новий поштовх для інтеграції освітньо-наукового процесу КНУТД в європейський науково-освітній простір.

 

16.09.2019