КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Перші успіхи у світлодизайні

У минулому році на кафедрі дизайну відкрилась нова спеціалізація  і, відповідно, була розроблена нова освітня програма «Промисловий дизайн».

З метою гармонічного поєднання з існуючими на кафедрі освітніми програмами: «Фотовідеодизайн», «Веб-дизайн» та «Моушн-дизайн» було прийнято рішення зосередитись на  світлодизайні, як одному з перспективних напрямів промислового дизайну.  

Ринок світлодизайну в Україні існує та розвивається, підтвердженням цьому є проведення 10-12 вересня 2019 року у Міжнародному виставковому центрі Шостої міжнародної спеціалізованої виставки світлодіодного освітлення «LED Expо Україна».

Організатором ділової програми виставки та співорганізатором самого міжнародного заходу є Асоціація виробників світлодіодного обладнання. Президент Асоціації – заступник директора з наукової роботи Інституту фізики напівпровідників імені В.Є. Лашкарьова НАН України, чл.-кор. НАН України, проф. Віктор Михайлович Сорокін протягом всього періоду існування  «LED Expо Україна» забезпечує високий науковий рівень конференцій, конкурсів, майстер-класів.

У цьому році студенти кафедри дизайну взяли участь у конкурсі «Майбутнє LED Expо» і вибороли  почесну нагороду – Гран Прі виставки за проект святкового освітлення київського експоцентру «АККО Інтернешнл».

 

Цікавою і корисною для викладачів КНУТД стала конференція «LED Progress». Участь у ній взяли: завідувач кафедри фізики, д.ф.-м. наук, професор Ковальчук О.В та доцент кафедри дизайну, к.т.н. Хиневич Р.В.

 

23.09.2019