КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Українська офіційна делегація на чолі зі співробітником нашого університету прийняла участь у роботі Програмного комітету «Клімат, навколишнє середовище, ефективне використання ресурсів i сировини», Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт 2020» у м. Брюссель, Королівство Бельгія

Директор проектного офісу Київського національного університету технологій та дизайну Шевченко Олег Олександрович, як представник озпорядження Кабінету Міністрів України від 5 вересня 2018 р. № 636-р) в Програмному комітеті «Клімат, навколишнє середовище, ефективне використання ресурсів i сировини», відповідальний за моніторинг виконання Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт 2020», Генерального директорату ЄС з досліджень та інновацій, у якості голови української делегації брав участь (Наказ Міністра Міносвіти від 11 вересня 2019 р.) у заходах Програмного комітету, які проходили у приміщеннях Європейської Комісії м. Брюссель, Королівство Бельгія.

Протягом візиту українські делегати мали змогу брати участь у пленарних засіданнях та робочих сесіях, під час, так званих інформаційних днів, організованих EASME, орієнтованих на потенційних претендентів для участі  у підготовці проектних пропозицій у програмі "Горизонт 2020". Організатори заходів забезпечили організацію двосторонніх зустрічей учасників, запропонувавши інтернет реєстрацію та відповідні місця для переговорів. Це дало змогу українській делегації провести низку переговорів з представниками різних країн, зацікавлених в співпраці з дослідниками України з метою підготовки спільних проектних пропозицій. Жвавий інтерес викликали також напрацювання науковців нашого університету та було запропоновано більш детальне ознайомлення з їх досягненнями.

В останній день візиту українські делегати взяли участь у 24-му засіданні Програмного комітету «Клімат, навколишнє середовище, ефективне використання ресурсів i сировини», під час якого обговорювались актуальні проблеми й результати впровадження проектних ініціатив за попередній період та окреслені наступні кроки щодо активізації та мотивації аплікантів на участь у конкурсах.   Це була перша участь української сторони, у таких засіданнях, яка була високо оцінена усіма присутніми, які побажали успіхів українським дослідникам.

Підводячи підсумки, слід зазначити, що сьогодні, коли Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш на саміті "Великої сімки" у французькому місті Біарріц оголосив "надзвичайну кліматичну ситуацію" і рівень концентрації CO2 в атмосфері досяг найвищої позначки за всю історію людства, діяльність Програмного комітету має, не тільки європейське,  й світове значення.

Виступ українських делегатів (Шевченко О.О. та Галущенко О.М.) під час 24-го засідання Програмного комітету «Клімат, навколишнє середовище, ефективне використання ресурсів i сировини».

23.09.2019