КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Дизайнери КНУТД підтримують і розвивають вітчизняні традиції

Національний заповідник «Софія Київська» у період: 7-9 вересня проводив VI щорічний пленер «Софія Київська очима художників», який відбувався у рамках культурно-мистецького фестивалю «Княжа родина».

Мета заходу – збереження традицій відтворення культурних, архітектурних, етнографічних пам’яток засобами мистецтва, зокрема, фотомистецтва.

Під час фестивалю відбувались численні театралізовані дійства за участю професійних акторів, стилістів, музикантів, фотографів.

 

 

 

Участь у VI Софійському пленері взяли викладачі і студенти кафедри дизайну КНУТД. Дуже доречними стали історичні костюми, розроблені та виготовлені кафедрою художнього моделювання костюма, які органічно сприймались на цьому святі і допомагали нашим моделям увійти в образи давньоруських княгинь.

 

 

По завершенню пленеру, за підсумками попереднього відбору найкращих творів відбудеться конкурсна виставка, де будуть визначені переможці у наступних номінаціях: «Краще зображення архітектури (екстер'єру), (інтер'єру)», «Краща орнаментальна композиція», «Краща фігуративна композиція», «Кращий фотохудожник». Сподіваємось, що роботи наших дизайнерів також увійдуть до підсумкової виставкової експозиції.

 

 

 

 

Автори фоторепортажу – студенти кафедри дизайну.

07.10.2019