КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Київський національний університет технологій та дизайну на XVІ міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека-2019»

Київський національний університет технологій та дизайну уже четвертий рік поспіль бере участь у міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека-2019», яка відбулась у Міжнародному виставковому центрі з 8 по 11 жовтня 2019 року.

Виставка «Зброя та безпека» - це унікальна платформа для представлення наукових розробок університету, спрямованих на підвищення обороноздатності країни, формування сучасних підходів речового забезпечення військових підрозділів, активізації співпраці з науковими установами Міністерства оборони України та підприємствами оборонного комплексу.

Особлива увага та зацікавленість відвідувачів виставки цього року була зосереджена на виробах спеціального призначення з трикотажу зі спеціальними властивостями, зокрема армійських трекінгових шкарпетках, білизні для військовослужбовців та ін. Наявність волокон DEOKIL® у складі змішаної пряжі, з якої вироблено шкарпетки, дозволяє досягти високого рівня вентиляції, комплексного антибактеріального захисту та унікальних дезодоруючих властивостей виробу не залежно від конструкції взуття та сезону експлуатації. Шкарпетка була розроблена спільними зусиллями учасників Кластеру легкої промисловості колективу ТОВ «РА.ДА» (директор Прохоровський А.С.), кафедри технології трикотажного виробництва Київського національного університету технологій та дизайну  та трикотажним підприємством «Дюна-Веста». За сприяння ТОВ «РА.ДА», як учасника Кластера легкої промисловості, заплановано освоєння в Україні виробництва функціональної натільної білизни для пілотів бойових машин та балаклав з  поліфункціональних трикотажних полотен стійких до дії полум'я. Науковий супровід проекту забезпечують фахівці КНУТД.

Широкий асортимент захисного одягу для пілотів військової авіації, сконструйований кафедрою ергономіки і проектування одягу КНУТД, вогнестійкі комбінезони, призначені для екіпажів бойових машин, які виготовлені на підприємстві  «РА.ДА» уже затверджені Міністерством Оборони України як базові комплекти. Більшість виробів, які розроблені та виготовлені на замовлення МО України пройшли випробування у аналітично-дослідній лабораторії «ТЕКСТИЛЬ-ТЕСТ».

Такий науковий і практичний доробок університету став можливий завдяки плідній співпраці з підприємствами-учасниками Кластеру легкої промисловості: ТОВ «Ра.Да» (директор Андрій Прохоровський), ТОВ «Український взуттєвий альянс» (засновник Геннадій Косміна), ТОВ «НВК «Гідростиль»» (директор Олег Півовар), підприємство «Дана-мода» (директор Людмила Іванова). 

 

Київський національний університет технологій та дизайну запрошує до співпраці в рамках науково-дослідних проектів для розв’язання завдань речового забезпечення та екіпірування військовослужбовців.

17.10.2019