КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ТИЖДЕНЬ ІНОЗЕМНИХ МОВ «ОСІНЬ-2019»

28 жовтня - 01 листопада 2019 року

Кафедра іноземних мов з 28 жовтня по 01 листопада 2019 року провела Тиждень іноземних мов «Осінь - 2019». Протягом тижня студенти представляли доповіді, презентації, присвячені досягненням науки і культури різних країн, була проведена лінгвістична вікторина, а також конкурсна програма і тематичні вечори. Проводилися тематичні заняття "Хелловін в університеті: страшні історії» (викл. Гладуш І.А., доц. Чернець М.О.), «Найцікавіші та незвичайні музеї світу» (доц. Назаренко О.В.).

Серія тематичних вечорів була представлена наступними яскравими заходами: «Професії майбутнього», «Відомі вчені та переможці Нобелівської премії 2018-2019» (доц. Назаренко О.В.); «Найвизначніші винаходи людства» (доц. Чернець М.О., ст. викл. Ренська І.І.); «Що ми знаємо про Польщу і польську мову» (доц. Бурлака І.Я.); «Англомовні країни» (ст. викл. Краснюк С.О.); тематичний вечір, присвячений культурі сусідньої держави Словаччини (доц. Абсалямова Я.В.); «Традиція святкування Хелловін в різних країнах» (доц. Чернець М.О., ст. викл. Ренська І.І.); «Осінні свята в англомовних країнах» (доц. Сиромля Н.М., викл. Писаренко Н.М.).

Викладач кафедри Великожон В.А. поділилась враженнями «Чи бачили ви групу симпатичних молодих відьмочок, привидів, павуків, Джека-ліхтаря і багато павутини в КНУТД нещодавно? Ні? Дуже шкода! Студенти грали в гру «Солодощі або капощі» і наминали шоколадні цукерки. Свято було дуже атмосферним!»

Тематичний вечір для студентів 1-2 курсів, які вивчають російську мову як іноземну «Мальовничі куточки України восени і взимку» провела доцент Дворянчикова С. Є.

Заходи секції німецької та французької мов прикрасили програму різноманітними тематичними заняттями, вечорами, конкурсами: було проведено заняття з німецької мови на тему «Рекомендації і стратегії для успішного вивчення німецької мови. І як з часом не втратити мотивацію»; «Літературне заняття. Як вивчати мову за допомогою віршів?» (ст. викл. Кетова Т.М.); «Німеччина - країна всесвітньо відомих винаходів» (ст. викл. Моцюк Т.І.); «Культура і традиції Франції» (доц. Шкура Н.С.).

Конкурси студентських художніх робіт зайняли особливе місце в програмі Тижня іноземних мов - Осінь 2019. Переможці та учасники конкурсів нагороджені призами.

З 24 по 01 листопада 2019 року кафедрою іноземних мов була проведена «Лінгвістична вікторина», в якій брали участь студенти I-IV курсів усіх спеціальностей КНУТД.

06.11.2019