КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

«Ми відкриваємо китайцям Україну»

За участю ректора Київського національного університету технологій та дизайну (КНУТД) Івана Грищенка та ректора Технологічного університету Цілу (Академія наук провінції Шандун) Чена Цзячуаня, у китайській провінції Шандун, відбулася урочиста церемонія відкриття Українського інституту.

Уперше за всю історію Китай обрав КНУТД серед однопрофільних університетів світу. КНУТД першим серед українських університетів увійшов до сотні найпрестижніших закладів світу, які мають у Піднебесній свої філіали.

Київський інститут у Китаї, відкритий КНУТД, – це гордість не лише університету. Піднесено імідж держави і стверджено її на міжнародному рівні як таку, що експортує не лише сировину, а й освітні послуги. Університет, який міжнародні експерти назвали 66-м у ТОП-100 кращих дизайнерських шкіл світу, а його хімфармфакультет 73-м у ТОП-100 кращих фармацевтичних закладів планети, піднявся ще на одну сходинку міжнародного визнання, український прапор Київський національний університет технологій та дизайну підняв у Китаї.

Джерело: https://umoloda.kyiv.ua/number/3530/188/139797/

— Піднявшись у Піднебесну, — каже Іван Грищенко, — ми розширили свої горизонти. Водночас несемо в Китай не лише професійні знання. Наші викладачі відкривають китайцям Україну. Нашу історію традиції, звичаї. Відбувається взаємозбагачення народів. Як наукове, так і культурне. А це робить нас мудрішими і сильнішими.

Щоб зійти в Піднебесну, треба бути не лише мудрим, а й мужнім, не пливти за течією, а шукати свій шлях, що веде до успіху. Іван Грищенко розпочав його з того, що повірив у сили колективу, який очолює і саме тому, спільними зусиллями були досягнуті сьогоднішні результати.

Повний текст статті: https://umoloda.kyiv.ua/number/3530/188/139797/

За матеріалами Миколи Петрушенка

18.11.2019