КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Збереження енергії за допомогою ЕСКО-механізму

14 листопада в Українському кризовому медіа-центрі Держенергоефективності була проведено прес-конференцію на тему: «Енергосервіс: як утеплити бюджетні установи. Результати верифікації ЕСКО-договорів».

 

В засіданні КС взяв участь директор ЦУЕ університету Анатолій Козленко та виступив з пропозицією окремо розглянути впровадження ЕСКО-механізму у будівлях закладів вищої освіти в яких, на жаль, не реалізовано жодного проекту при загальній позитивній динаміці розвитку цього прогресивного способу фінансування проектів з термосанації.

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук підтримав актуальність піднятого питання, повідомивши, що спочатку зими мало навчальних закладів не в змозі дотримуватися нормативних температурних режимів та змушені оголошувати додаткові канікули чи організовувати дистанційне навчання. Також було висловлено побажання звернути увагу МОН України на визначення заходів щодо підвищення енергоефективності будівель університетів.

Відбувся також обмін думками з Марселем Рьотігом, директором Фонду ЕБЕРТА в Україні, в програмі діяльності якого передбачена участь в ЕСКО-проектах. З метою обговорення участі університету в цих проектах домовлено провести окрему зустріч в ЦЕ та розглянути можливість проведення тренінгів в лабораторії Центру.

Детальна інформація КС за посиланням:

https://www.facebook.com/SDSavchuk/posts/808376026283264?__tn__=K-R  

 

20.11.2019