КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ІV Міжнародна науково-практична конференція «KyivPharma-2019. Фармакологія та фармацевтична технологія в забезпеченні активного довголіття»

22 листопада 2019 року в Київському національному університеті технологій та дизайну відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «KyivPharma-2019. Фармакологія та фармацевтична технологія в забезпеченні активного довголіття». Конференція організована  під егідою Міністерства освіти і науки України та на честь 90-ої річниці з дати заснування КНУТД.

Головним партнером конференції виступив Інститут фізико-органічної хімії та вуглехімії ім. Л.М. Литвиненка НАН України.

В рамках роботи конференції більш ніж 50 науковців, аспірантів, магістрантів, експертів з України та Євросоюзу обговорювали найважливіші питання сучасної фармацевтичної науки та практики, потреби та виклики вітчизняної фармацевтичної галузі.

 

Змістовним стало пленарне засідання конференції, яке було повністю присвячено сучасним дослідженням у галузі фармакології та фармацевтичної розробки активних фармацевтичних інгредієнтів, допоміжних речовин та лікарських засобів геріатричного спрямування.

У рамках засідання  великий інтерес учасників конференції викликали доповіді БЕССАРАБОВА В.І., канд. хім. наук, наукового керівника навчально-наукової лабораторії молекулярної фармакології, хемогеноміки та біогеронтології КНУТД, доцента кафедри промислової фармації («Геріатрична фармацевтична композиція для лікування нейродегенеративних захворювань») та  КУЛИКА В.Б., канд. біол. наук, наукового співробітника відділу ФХБКМ (фізико-хімічної біології клітинних мембран) Інституту фізіології ім. О.О. Богомольця НАН України («Мембранні рецептори сенсорних нейронів - перспективні мішені для нових знеболювальних препаратів»).

  

Жваву наукову дискусію ініціювали доповіді аспірантів кафедри промислової фармації Здерка Н.П. та Василенка В.Ю., асистента   Ресницького І.В.

  

В режимі on line з використанням хмаро орієнтованого сервісу Google Meet в роботі конференції прийняли участь науковці, аспіранти з Університету Вітовта Магнуса (Литовська Республіка, м.Каунас) та студент з Республіки Казахстан.

За результатами роботи конференції буде видано ЗБІРНИК НАУКОВИХ ПРАЦЬ «ФІЗИКО-ОРГАНІЧНА ХІМІЯ, ФАРМАКОЛОГІЯ ТА ФАРМАЦЕВТИЧНА ТЕХНОЛОГІЯ БІОЛОГІЧНО АКТИВНИХ РЕЧОВИН. Випуск 2».

25.11.2019