КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КРЕАТИВНІСТЬ ПЕРЕМАГАЄ!

Стає доброю традицією кафедри дизайну участь її студентів у міжнародних і вітчизняних кіно-відео форумах, конкурсах, фестивалях. Так сталося і цьогоріч. До конкурсних номінацій V Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів про моду (FFF-2019): ігрове кіно, документальна стрічка, анімаційна короткометражка, рекламний ролик, - студенти-фотовідеодизайнери запропонували документальні та анімаційні фільми і вибороли перемогу.

Презентація конкурсної програми та нагородження переможців фестивалю відбулось 28 ЛЮТОГО 2020 року, в комфортному залі київського кінотеатру MULTIPLEX (ТРЦ КАРАВАН ). Аура кінотеатру і кінозалу, де на великому екрані демонструвалися стрічки молодих авторів, справила незабутнє враження на всіх присутніх.

 

Журі фестивалю, до складу якого увійшли відомі фахівці у галузі кіно і телебачення:

Сергій Рахлін -

голова журі фестивалю, кінооператор, голова комітету з іноземного кіно Асоціації зарубіжної

преси Голівуду, що присуджує «Золотий Глобус»,

члени журі:

Олесь Янчук –

кінорежисер, генеральний директор національної кіностудії художніх фільмів імені О.Довженка, голова національної спілки кінематографістів України,

Олена Шапаренко –

актриса і режисер, художній керівник курсу дикторів та ведучих телевізійних програм

Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І.К.Карпенка-Карого

відзначило кращих:

Дмитра Губенка (фотовідеодизайнера)

за документальну стрічку «Гедонізм» -

1 місце в номінації,

Валентину Родіну (фотовідеодизайнера)

за документальну стрічку «Календар. Дизайнерський підхід» -

2 місце в номінації,

Олександру Черниш (фотовідеодизайнера)

за документальну стрічку «Очі – дисперсія душі» -

3 місце в номінації,

Кристину Дахкільгову (фотовідеодизайнера)

за анімаційну стрічку «Відьмочка С’ю. Магічні кристали» -

2 місце в номінації.

Після вручення нагород переможець кіноконкурсу Олександра Черниш, доцент кафедри дизайну Ірина Довженко, член журі фестивалю Олена Шапаренко, фотовідеодизайнер Олександра Закревська з дипломами і нагородами студентів-фотовідеодизайнерів провели фотосесію на згадку про визначну подію.

Різні за  видами і тематикою конкурсні фільми, представлені студентами Київського національного університету технологій та дизайну, продемонстрували майстерність і професіоналізм їх авторів у виборі теми і засобів її екранного втілення, що засвідчили й надані авторами розроблені власноруч постери до фільмів.

 

Документальна стрічка Дмитра Губенка «Гедонізм» пропонувала філософський роздум про задоволення і радість, що приносить процес обробки деревини і творення мистецького продукту.

Просвітницьке відео «Календар. Дизайнерський підхід» у формі лекції-влогу Валентини Родіної розповідало про дизайнерські пристрасті під час створення настінного календаря з використання доповненої реальності і особливостями авторського втілення дизайнерського задуму.

Анімаційний трейлер «Відьмочка С’ю. Магічні кристали» до власно вигаданої і розробленої комп’ютерної гри розповідало про маленьку відьмочку на ім’я С’ю та її прагнення потрапити на навчання до коледжу чарівників. На шляху головної героїні до мети виникають перешкоди, подолати які допомагають кристали. Завдяки своїм властивостям вони набувають магічної сили і стають доленосними як для самої героїні, так і для тих, хто гратиме в комп’ютерну гру.

Авторка стрічки «Очі – дисперсія душі»  Олександра Черниш проводить паралель між світом людської душі, її світосприйняттям, її бажаннями і фізичним явищем дисперсії, що часто зустрічається в природі і яскраво проявляється засобами фізичного приладу – призми, яка здатна заломлювати світло і розкладати його на кольори. Як барвистий спектр призми життя людини розкладається на тони і полутони, світлі, яскраві і темні кольори. Бажання правити світом, таким собі «світом мрії» спонукає людину на дії, вчинки і роздуми. Людське життя розігрується немов партія в шахи, де кожна фігура в тій чи іншій мірі прагне грати за своїми правилами, правити світом. Можливо це вигаданий світ, світ гри. Але як часто він буває схожий з реальністю…

Отже, фестиваль відлунав, але він не закінчився. Він пропонує нинішнім і майбутнім учасникам і глядачам знову і знову поринати у дивовижний світ екранного мистецтва, долучатися власною творчістю або ж спогляданням до роздумів про сучасний всесвіт, до висвітлення актуальних тем і проблем, що хвилюють сучасну молодь, щоб засобами екранної творчості

«ЗМІНЮВАТИ СВІТ НА КРАЩЕ».

31.03.2020