КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Прес-реліз Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції «Імперативи економічного зростання в контексті реалізації Глобальних цілей сталого розвитку»

 

 

У Київському національному університеті технологій та дизайну 9 квітня 2020 року відбулась  Міжнародна науково-практична Інтернет-конференція «Імперативи економічного зростання в контексті реалізації Глобальних цілей сталого розвитку», яку було приурочено до заходів з нагоди святкування 90-ої річниці заснування Київського національного університету технологій та дизайну.

Проведення навесні Міжнародної Інтернет-конференції з  актуальної проблематики економічного розвитку країн, регіонів та світу в цілому стало доброю багаторічною традицією факультету економіки та бізнесу КНУТД, яка  щороку збирає  велику кількість науковців, викладачів та  практиків.

Організатором конференції виступив Київський національний університет технологій та дизайну за підтримки Британської Ради в рамках реалізації проекту «Creative Spark» та за участю Білоруського торговельно-економічного університету споживчої кооперації  (Республіка Білорусь); Міжнародного університету туризму «Шовковий шлях» (Республіка Узбекистан); Вищої лінгвістичної школи м. Ченстохов (Республіка Польща);

Інституту технологій та бізнесу в Чеське Будейовіце (Чеська Республіка);

Національної академії наук Азербайджану; Державного університету ім. Акакія Церетелі (м. Кутаісі, Республіка Грузія); Національного університету «Львівська політехніка»; Одеського національного економічного університету; Хмельницького національного університету.

У роботі Конференції взяли участь понад 100 науковців, серед яких – представники вищих навчальних закладів, наукових та державних установ, бізнесу та громадських організацій як України, так і зарубіжних країн.

Використання сучасних інформаційних технологій надає надзвичайно широкі можливості для спілкування та обміну думками, особливо сьогодні, коли практично всі країни світу знаходяться в умовах карантинних  обмежень через пандемію Covid-19, проведення Інтернет-конференції – це унікальна можливість для фахівців з різних країн і  регіонів  консолідувати  інтелектуальний  ресурс  для  генерування  наукових знань та  реалізації   ідей  щодо подолання соціально-економічних наслідків пандемії та відновлення економічного зростання як необхідних передумов реалізації Глобальних цілей сталого розвитку до 2030 року, які було закріплено у підсумковому документі Саміту ООН  у вересні 2015 року.

З вітальним словом до організаторів, учасників та гостей конференції під час онлайн-включення звернувся Іван Михайлович Грищенко, ректор Київського національного університету технологій та дизайну, академік НАПН України, доктор економічних наук, професор, лауреат Державної премії України в галузі науки та техніки. Привітавши всіх з початком роботи, Іван Михайлович  наголосив на актуальності та важливості заходу в  контексті необхідності запровадження заходів з подолання соціальних, економічних та фінансових наслідків пандемії, пошуку ефективних механізмів відновлення економічного зростання як необхідних передумов реалізації Глобальних цілей сталого розвитку. Зауваживши, що конференція відбувається у дні святкування 90-ої річниці з дня заснування Київського національного університету технологій та дизайну, ректор привітав учасників конференції та побажав колективу нових творчих звершень та довгих років процвітання.

З початком роботи конференції усіх учасників привітала ректорка  Білоруського торговельно-економічного університету споживчої кооперації, д.е.н., проф. Лєбєдєва Світлана Миколаївна, яка також привітала  колектив Київського національного університету технологій та дизайну з 90-ю річницею заснування та  підкреслила роль та значення даного заходу як для наукової спільноти, так і для фахівців-практиків.

Щирі вітання учасникам та гостям конференції висловив у своєму онлайн-зверненні перший проректор Міжнародного університету туризму «Шовковий шлях» (м. Самарканд, Республіка Узбекистан)  д.е.н., професор Баходир Тураєв, побажавши всім присутнім продуктивної співпраці, творчої наснаги та наукових здобутків.

Модератором роботи  пленарного засідання Конференції виступила декан факультету економіки та бізнесу, д.е.н., професор Ольшанська Олександра Володимирівна, яка у своєму виступі підкреслила наукові результати, представлені в матеріалах учасників, можуть бути використані міністерствами та відомствами, центральними органами виконавчої влади, регіонального управління та місцевого самоврядування щодо запровадження заходів з подолання наслідків пандемії, а також розроблення стратегії  інклюзивного економічного зростання, підготовки наукових і практичних рекомендацій.

На своєчасності та актуальності тематики платформ конференції у своєму вітанні учасникам та гостям конференції наголосив директор Інституту економіки і менеджменту Національного університету «Львівська політехніка», д.е.н., професор Кузьмін Олег Євгенович.

Під час роботи Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції «Імперативи економічного зростання в контексті реалізації Глобальних цілей сталого розвитку» було заслухано доповіді багатьох науковців, викладачів та практиків, які викликали жваву дискусію та зацікавленість учасників заходу.

 

 

Відео-записи доповідей учасників конференції на пленарному засіданні можна подивитись на YouTube-каналі факультету економіки та бізнесу КНУТД.

За результатами роботи конференції буде видано збірник тез доповідей та заплановано підготовку колективної монографії.

У цілому Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Імперативи економічного зростання в контексті реалізації Глобальних цілей сталого розвитку» пройшла на високому науково-практичному та організаційному рівні, була достатньо інформативною та корисною, що неодноразово відзначалось у виступах учасників та гостей конференції.

Бажаємо всім міцного здоров’я та висловлюємо щиру вдячність організаторам, учасникам та гостям конференції та сподіваємось на нові наукові дискусії!

15.04.2020