КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Виробництво захисних візорів

COVID-19: У Київському національному університеті технологій та дизайну розпочали виготовляти на 3D-принтерах захисні візори для медичних працівників, які працюють у безпосередньому контакті з хворими на коронавірусну інфекцію.

Такі захисні візори для обличчя та очей захищають співробітників, що контактують на робочому місці з великою кількістю людей. Вони здатні, за умови використання і інших засобів захисту, мінімізувати ризики проникнення вірусів через слизові оболонки.

Засоби індивідуального захисту виготовляють у науково-дослідній лабораторії кафедри прикладної екології, технології полімерів та хімічних волокон факультету хімічних та біофармацевтичних технологій університету (декан професор Баула О.П., завідувач професор Плаван В.П.). (Лабораторія перспективних полімерних матеріалів та лабораторія 3D друку)

Основну деталь для виготовлення візора друкують на 3D-принтері, а захисну частину виготовляють із щільної плівки. Еластичний елемент, що утримує візор та матеріал для друку, - власного виробництва за розробленою технологією. Для адитивного виробництва використовується біорозкладаний пластик полілактид.

Захисний візор-маска багаторазового використання. Зручний при тривалому повсякденному використанні. Захищає від попадання крапель на обличчя і в очі при безпосередньому контакті. Підлягає обробці дезінфікуючими засобами і гігієнічному миттю.

Проєкт реалізував доктор технічних наук Савченко Б.М. разом із викладачами, аспірантами та студентами університету Слепцовим О, Слепцовим І., Іскандеровим Р. та ін.

На фото: ректор університету Іван Грищенко передає партію захисних щитків та медичних масок,
(які також шиють в університеті) Київській міській клінічній лікарні № 1 директору, доктору Іванько О.В.

 

Виробництво захисних щитків

17.04.2020