КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Працюймо разом для перемоги над COVID-19

Для перемоги в світовій війні з епідемією потрібні невпинні зусилля на всіх рівнях. Тому Київський національний університет технологій та дизайну на передньому краї боротьби з корона вірусом COVID-19. Студенти та  аспіранти університету під керівництвом доктора технічних наук Савченко Б.М. разом із Слепцовим О, Слепцовим І., Іскандеровим Р. та ін. в умовах карантину добровільно допомагають  Україні швидше побороти інфекцію короновірусу. В науково-дослідній лабораторії 3D друку при кафедрі прикладної екології, технології полімерів та хімічних волокон (завідувач кафедри професор Плаван В.П.) виготовляють засоби індивідуального захисту (факультет хімічних та біофармацевтичних технологій декан професор Баула О.П.).

Чергову партію таких засобів індивідуального захисту від колективу університету передав ректор Іван Грищенко директору Державної установи «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України», доктору медичних наук, професору, Заслуженому лікарю України Іллі Миколайовичу Ємцю та його колективу.

Також були обговорені подальші шляхи співпраці між КНУТД та Центром щодо досліджень та розробки нових матеріалів і волокон для хірургії та  захисту медичних працівників, які контактують на робочому місці з великою кількістю людей.

26.04.2020