КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Баварсько-Український міжгалузевий онлайн-форум

Німецько-Українська промислово-торговельна палата, за дорученням Федерального Міністерства економіки, земельного розвитку та енергетики Вільної землі Баварія, провела Баварсько-Український міжгалузевий онлайн-форум з фокусом на енергоефективність, ІТ-технології та захист довкілля. Форум відбувся 06.10.2020 р. - паралельно у м. Києві та в Мюнхені - у режимі онлайн за допомогою сервісу для проведення онлайн-конференцій.

Мета форуму – ознайомити представників та керівників баварських підприємств з економічною, політичною ситуацією, а також можливостями ведення бізнесу в Україні. Таке ознайомлення дасть змогу зробити ще один крок до співпраці з європейською спільнотою та створення нових робочих місць, а також сприятиме тіснішій співпраці для зміцнення економіки обох наших країн. Для українських учасників буде можливість познайомитись з баварськими підприємствами, сферами їхньої діяльності та пропозиціями до співпраці.

У форумі взяли участь директор ЦУЕ Анатолій Козленко, провідний інженер Михайло Шеремет та  студент університету Олександр Ровнягін, які провели після основної частини форуму, додаткові онлайн переговори з декількома німецькими представниками.

З компанією «Wolf Heiz- und Klimatechnik GmbH» - виробником енергозберігаючого опалення, інноваційних кліматичних, вентиляційних систем, сонячних опалювальних систем, теплових енергетичних централей, було обговорено можливості встановлення енергоефективного обладнання фірми у центрі енергоефективності університету для розширення його експозиції та функціональності.

Також відбулися переговори з «Bildungswerk der Bayerischen Wirtschaft (bbw) gGmbH» - освітнім центром економіки Баварії, заснованим в 1969 році, він об’єднує 14 освітніх, інтеграційних та консалтингових організацій

загальною кількістю близько 10.000 співробітників, є однією з провідних установ професійної освіти та кваліфікації. Під час плідної розмови були розглянуті можливості спільного проведення навчання та підвищення кваліфікації енергоаудиторів по Європейському стандарту якості, під час якого бажаючі пройти курс навчання, зможуть почати навчання на базі нашого центру енергоефективності, а закінчити його в Баварії.

Загалом було отримано актуальну інформацію з екології, енергоефективності та професійної освіти, яка буде використовуватися в практичній роботі ЦЕ.

08.10.2020