КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Творча виставка викладачів та студентів кафедри рисунку та живопису

Квінтесенцією мистецьких подій початку вересня у Київському національному університеті технологій та дизайну стало відкриття 9 вересня 2020 р. (1 корпус , 4 поверх, ауд. 1-0425) на факультеті дизайну виставки творчих живописних та графічних робіт викладачів та студентів кафедри рисунку та живопису.

Виставку відкрив ректор КНУТД, професор, академік Іван Михайлович Грищенко. Він привітав усіх гостей та учасників виставки, зазначивши, що ця виставка є значним показником рівня професійної дизайнерської підготовки студентів, яку здійснює творчий професорсько-викладацький колектив кафедри рисунку та живопису під керівництвом завідуючого кафедрою проф. Гулою Є.П. Ректор відмітив високий творчий та науковий рівень підготовки студентів як в КНУТД, так і в технологічному університету Цілу (Академія наук провінції Шандун, Китай), де минулого року розпочалась підготовка студентів-дизайнерів, сумісно з факультетом дизайну КНУТД. На відкритті виставки виступила декан факультету дизайну проф. Марина Вікторівна Колосніченко зазначивши, що будь-яка виставка - це одкровення і випробування, що кожна з виставлених робіт є сукупністю академічної точності і новаторського мислення, виразної образності, безкінечної кількості значень та сміливих рішень, які в сукупності дозволяють створити захоплюючий діалог між студентами і викладачами. Завідуючий кафедрою рисунку та живопису, проф. Євген Петрович Гула зазначив у своєму слові, що виставка є органічною складовою творчого та освітнього процесу, естетичним і духовним орієнтиром для студентів-дизайнерів.

На виставці представлені роботи талановитих студентів факультету дизайну, виконані як в академічних традиціях, так і відповідно до тенденцій contemporary art під керівництвом професорів Гули Є.П., Павленка А.Ф., доцентів Дубрівної А.П., Басанець О.П., Осипчука М.В., ст. викладачів Пашукової С.Г., Басанця Ю.П.

  

  

 

15.10.2020