КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Виїзний тренінг для студентів з туристичного та ресторанного бізнесу

На початку жовтня студенти 2-4 курсів факультету економіки та бізнесу, які навчаються на освітніх програмах  «Підприємництво у готельно-ресторанному бізнесі», «Туристичний бізнес», «Маркетинг» та «Менеджмент» взяли участь у виїзних навчальних профільних тренінгах на підприємствах міста Чернігів, організованих за ініціативою  доцента кафедри економіки та сфери обслуговування, доцента Валерії Володимирівни Костинець та доцента кафедри економічної кібернетики та маркетингу Юлії Володимирівни Костинець за підтримки декана факультету, голови студентського самоврядування Наталії Лесюти та голови Первинної профспілкової організації студентів КНУТД Олександра Колесника.

Першою зупинкою у подорожі стала еко-ферма «Диво» у селі Сираї, що за 60 км від Києва, де наші студенти стали учасниками практичного тренінгу з технології сироваріння, а також мали можливість стати дегустаторами продукції власного фермерського виробництва.  Дегустація сиру довела, що навчальні тренінги – це не тільки корисно та пізнавально, а ще й смачно.

 

Попереду наступна зупинка – славетне місто Чернігів  та екскурсійний майстер-клас для студентів спеціальності «Туристичний бізнес» від провідного екскурсовода міста  Лесі Федоренко. Насичена прогулянка містом у поєднанні з отриманням навчально-практичного матеріалу – неабияка задача, але наші студенти впорались з нею завдяки яскравій та неперевершеній формі викладення матеріалу пані Лесею Федоренко.

 

Увечері перед нашими студентами було поставлено декілька завдань:

  • ознайомлення з роботою закладу ресторанного господарства та визначення особливостей його управління;
  • аналіз асортиментної політики та надання рекомендацій ресторану стосовно покращення асортименту;
  • ознайомлення з технологічними процесами закладу ресторанного господарства;
  • визначення потенціалу закладу як осередку гастрономічного туризму в Чернігові.

 

У підсумку студенти – учасники навчально-практичних тренінгів, виступаючи «ревізорами» дійшли до висновку – гастротуризму в Чернігові бути! Час рушати додому, адже попереду ще багато цікавого.

Студенти висловили щиру вдячність за цей крутий і насичений тренінг  викладачам кафедр та декану факультету економіки та бізнесу, Первинній профспілковій організації студентів КНУТД, еко-фермі «Диво»,  Дому пива та м’яса «Хряк» і, звичайно, мега-екскурсоводу Лесі Федоренко!

16.10.2020