КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Прес-реліз ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми інтеграції освіти, науки та бізнесу в умовах глобалізації»

У Київському національному університеті технологій та дизайну відбулась ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми інтеграції освіти, науки та бізнесу в умовах глобалізації», яку було присвячено 90-й річниці з дня заснування Університету.

Організаторами конференції виступили Міністерство освіти і науки України,  Національна академія педагогічних наук України, Київський національний університет технологій та дизайну, ДННУ «Академія фінансового управління» (м. Київ), Саутгемптонський університет (Велика Британія), Національна академія наук Азербайджану, Державний університет ім. Акакія Церетелі (м. Кутаїсі, Республіка Грузія), Міжнародний університет туризму «Шовковий шлях» (Республіка Узбекистан), Білоруський торговельно-економічний університет споживчої кооперації  (м. Гомель, Республіка Білорусь), Інститут технологій та бізнесу в Чеське Будейовіце (Чеська Республіка). Конференцію було організовано за підтримки Британської Ради в рамках проекту Creative Spark.

У зв’язку з карантинними обмеженнями конференцію було проведено за допомогою дистанційних засобів зв’язку на платформі Zoom.

На початку роботи модератор конференції, декан факультету економіки та бізнесу, д.е.н., проф. Ольшанська Олександра Володимирівна зачитала привітання від  т.в.о. Міністра освіти і науки України, доктора економічних наук, професора Шкарлета Сергія Миколайовича, в якому він привітав колектив Київського національного університету технологій та дизайну з 90-ю річницею з дня заснування, а також  підкреслив роль та значення вищої освіти на сучасному етапі розвитку українського суспільства та обґрунтував конкретні кроки на шляху забезпечення ефективного її розвитку, підвищення конкурентоспроможності закладів вищої освіти країни.

Учасників конференцій привітав Іван Михайлович Грищенко, ректор Київського національного університету технологій та дизайну Міністерства освіти і науки України, академік Національної академії педагогічних наук України, доктор економічних наук, професор, лауреат Державної премії України в галузі науки та техніки. У своєму виступі Іван Михайлович наголосив на актуальності та важливості заходу в контексті необхідності  модернізації вищої освіти на інноваційних засадах та посилення інтегративних зв’язків між освітою, наукою та бізнес-середовищем. Зауваживши, що конференція відбувається у дні святкування 90-ої річниці з дня заснування Київського національного університету технологій та дизайну, ректор привітав зі святом усіх присутніх та побажав колективу нових творчих звершень та довгих років процвітання. У своєму виступі Іван Михайлович доповів присутнім про значні досягнення колективу Київського національного університету технології та дизайну у сфері модернізації організаційно-економічного механізму функціонування університету, поділився досвідом ефективного управління, енергоменеджменту та удосконалення структури університету.

Щирі вітання учасникам конференції від колективу ДННУ «Академія фінансового управління» висловила Тетяна Іванівна Єфименко, Президент Академії, академік НАН України, доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України. Тетяна Іванівна привітала колектив Київського національного університету технологій та дизайну з 90-ю річницею з дня заснування та побажала успішної та плідної роботи, наукових здобутків та цікавих дискусій на платформах конференції.

Учасників та гостей конференції привітав проректор Державного університету ім. Акакія Церетелі (м. Кутаїсі, Грузія), професор Георгій Гавтадзе, який підкреслив актуальність тематичних напрямів роботи конференції та її платформ, наголосив на необхідності реформування національних систем вищої освіти  з урахуванням вимог сучасного глобалізованого суспільства.

На своєчасності та актуальності тематики платформ конференції у своєму виступі наголосив ректор Вищого навчального закладу «Національна академія управління», доктор економічних наук, професор Сергій Аркадійович Єрохін.

З початком роботи конференції усіх учасників привітала ректорка Білоруського торговельно-економічного університету споживчої кооперації, д.е.н., проф. Лєбєдєва Світлана Миколаївна, яка також привітала  колектив Київського національного університету технологій та дизайну з 90-ю річницею заснування та підкреслила роль та значення даного заходу як для наукової спільноти, так і для фахівців-практиків.

Далі роботу ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми інтеграції освіти, науки та бізнесу в умовах глобалізації» було продовжено у форматі пленарного засідання.

Актуальними та корисними були виступи учасників конференції. Зацікавлення та жвавий інтерес у присутніх викликали доповіді, представлені на різні платформи конференції, з-поміж них виступили: кандидат економічних наук, доцент кафедри маркетингу та комунікаційного дизайну Пономаренко Ігор Віталійович, кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку і аудиту Саюн Алла Олександрівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки та сфери обслуговування Пузирьова Поліна Володимирівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку та аудиту Бунда Ольга Миколаівна,  кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки та сфери обслуговування Шацька Зоряна Ярославівна та інші.

Участь в обговоренні доповідей взяли багато вчених та практиків. Під час обговорення доповідей було відзначено  актуальність проведення ефективної соціально-економічної політики держави у сфері вищої освіти, зокрема щодо удосконалення інституційного середовища, забезпечення та подальшого підвищення її якості та доступу до неї всіх верств населення. Було розглянуто стан, виявлено та обговорено  основні проблеми та визначено сучасні тенденції інтеграції освіти, науки та бізнесу, в тому числі питання правового регулювання соціально-економічної політики держави щодо забезпечення доступу до позабюджетних джерел фінансування закладів вищої освіти.

У цілому ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми інтеграції освіти, науки та бізнесу в умовах глобалізації» пройшла на високому науковому, організаційному та практичному рівнях, була достатньо інформативною та корисною, що неодноразово відзначалось у виступах учасників та гостей конференції.

За матеріалами роботи конференції виданий збірник тез доповідей, а також прийнято Рекомендації ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми інтеграції освіти, науки та бізнесу в умовах глобалізації».

22.11.2020