КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Онлайн зустріч в Центрі енергоефективності з німецькою компанією Jonsol

В рамках продовження роботи Німецько-Української онлайн-конференції «ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ В ПРОМИСЛОВОСТІ», співробітники Центру енергоефективності провели online, B2B переговори з Німецькою компанією Jonsol.

Компанія Jonsol заснована у 2017 році в Айдлінген, Німеччина. Зараз присутня по всьому світу і має міжнародну команду експертів. Спеціалізується на фотоелектричних модулях, системах і послугах, є виробником сучасних моно і полікристалічних сонячних модулів (від 160 wp до 450 wp), інверторів, накопичувачів енергії та сонячних помпових систем. Вся продукція виробляється з усіма необхідними сертифікатами міжнародного зразка. Портфель продуктів покриває різні потреби – від односімейного/багатоквартирного будинку до великих магазинів (підключених до мережі або не пов'язаних). В області фотоелектричних систем фірма поставляє окремі компоненти або всі рішення Plug and Play.

Перспективним напрямком роботи фірми є зберігання енергії, накопичення її з альтернативних джерел енергії чи використання нічного тарифу, який у нас коштує на 50% дешевше  ніж в день. Акумулятори фірми дозволяють витримувати до 6 000 циклів розрядки, а інвертори з автоматичним модулем управління забезпечують безперебійну роботу та перехід на споживання з мережі, у разі перевищення потужності споживання.  Під час зустрічі з п.Карстеном в онлайн форматі, Анатолієм Козленко були обговоренні варіанти співпраці з Університетом, серед яких встановлення демонстраційної моделі стенду генерації сонячної енергії  та її зберігання із техніко-економічним обґрунтуванням окупності збереження дешевої «нічної» енергії та послідуючим використанням  в денний час.

Для розрахунку п.Карстену була передана інформація щодо діючих тарифів та часової зони дії нічного тарифу. Було домовлено щодо подальшого обміну інформацією за допомогою засобів зв’язку.

Також представники компанії були запрошенні відвідати ЦЕ, у разі зміни  карантинних обмежень.

30.11.2020