КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Центр енергоефективності у вебінарі «Життя в стилі ЕКО»

 

«Життя в стилі ЕКО» такою була назва теми вебінару, під час якого була проведена презентація діяльності Центру енергоефективності університету, в ході якої директор ЦУЕ Анатолій Козленко розповів про обладнання Центру, енергоефективна робота якого безпосередньо впливає на стан екології навколишнього середовища. Особливу увагу викликали стенди використання енергії сонця, обліку та розподілу теплової енергії, а також приклади утеплення стін будівель. З боку учасників було задано багато питань з виробництва та використання альтернативних джерел енергії, способу її зберігання, шкідливих наслідків утилізації та інших, на які були надані змістовні відповіді. Одночасно, варто помітити, що аудиторія часто ставила цікаві інноваційні питання, які будуть темами наступних стартапів.

Про це детально розповів Тарас Демура, віце-президент ІСС Україна, який був співорганізатором форуму та відмітив кращі роботи з екології грошовими преміями. Зокрема, заявив, що деякі доповіді були корисними і для нього теж навчальними, в чому Анатолій Козленко його повністю підтримав.

В своїй презентації, Олена Ковальова, екс-заступник Міністра аграрної політики України розповіла про перспективи розвитку вирощування та переробки екологічної продукції без застосування будь-яких шкідливих та хімічних речовин.

Фірма «Атмосфера» представила свій багаторічний досвід успішного впровадження використання енергії сонця як для приготування гарячої води, так і для генерації електроенергії.  Також було б доцільно опрацювати в університеті використання  покрівель будівель для розміщення сонячних батарей з використанням електроенергії для власних потреб. З урахуванням безупинного росту тарифів окупність таких проектів становить 4-5років.

03.12.2020