КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Онлайн-тренінг "Як підприємствам скоротити витрати на електроенергію на 30% та більше?"

Співробітники Центру енергоефективності взяли участь в онлайн-тренінгу "Як підприємствам скоротити витрати на електроенергію на 30% та більше?" від Solar Academy. Під час якого лектори, загальне практичне портфоліо яких нараховує понад 130 успішних проектів у сфері енергетичних рішень для підприємств, розібрали “на запчастини” практичні кейси, показали економічну доцільність використання різних видів відновлюваної енергії та накопичувачів енергії та надали покроковий план зниження підприємством витрат на електроенергію.

В якості лекторів виступили:

  • Віталій Давій, Генеральний директор IB Centre Europe, засновник SEF, CISOLAR, Solar Academy та IB Club з темою: "Як підприємствам скоротити витрати на електроенергію на 30% та більше?"

 

  • Сергій Кравчук, Директор компанії KNESS Energy з темою: "Future Of Generation"– практична інноваційна модель електрозабезпечення, яка дає можливість кожному підприємству працювати на чистій електроенергії"

  • Надія Самко, Керівник напрямку комерційних PV-проектів компанії Atmosfera з темою: "Сонячні станції під власне споживання для бізнесу"

  • Олександр Сокіржинський, директор компанії Аванте, партнер та один з фундаторів Центру енергоефективності з темою: "Як збільшити прибуток бізнесу за допомогою відновлюваної енергетики або затрати на енергетику - це не проблема, а можливість!"  За його думкою, вартість зберігання електроенергії складає 2,5 гр. за кВт/год та наближається до тарифів в мережі.  Коли вони зрівняються то буде вигідно акумулювати нічну енергію та використовувати її в день.

 Цікавою була презентація Сергія Кравчука із фірми KNESS, який зробив прогнозний аналіз генерації електроенергії, особливо звернув увагу, що термін дії блоків АЕС закінчується в 2026 р. і заміну потужності необхідно готувати за рахунок альтернативних джерел енергії.

Постійна участь наших співробітників у таких заходах дозволяє "тримати руку на пульсі" всіх інноваційних технологій в області енергоефективності та відновлювальних джерелах енергії, що, в свою чергу, дає можливість здійснювати динамічний аналіз програм навчання та надавати тільки актуальну інформацію нашим студентам.

17.12.2020