КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

90-річчя КНУТД: здобутки кафедри рисунку та живопису за 2020 рік

Рік 90-річчя Київського національного університету технологій та дизайну кафедра рисунку та живопису відмітила багатьма творчими здобутками, що тримають статус нашого Університету на рівні провідних закладів вищої освіти серед дизайнерських ЗВО України, Європи та світу. Зокрема, ювілею Альма-матер присвячені:

1. Персональна виставка  Є.П. Гули, що приурочена до 90-річчя КНУТД, яка проходила  в АРТ «Братислава», м. Київ, березень 2020р.

2. Викладачі кафедри були долучені до викладання в Київському інституті Цілуйського технологічного університету, Китайська Народна Республіка: проведення лекційних та практичних занять викладачами кафедри доц. Дубрівною А.П., доц. Руденко М.Ф.

3. У вересні 2020р. на кафедрі рисунку та живопису було урочисто відкрито міжнародну виставку творчих живописних та графічних робіт студентів факультету Дизайну КНУТД та студентів Київського інституту Технологічного університету Цілу, присвячена 90 річчю КНУТД.

4. Традиційно щороку до різних форм науково-творчої роботи кафедри залучаються студенти.

Студентами БДр3-18, БДр4-18, БДр5-18, БДр 6-20. (керівник викл. Сербінова К.О.) було реалізовано Арт-проект «Алея Самчиківскького розпису», який внесли до Книги реєстру рекордів України (Київ, Харківське шосе 21), як найдовший розпис в Україні (86 метрів).

5. Викладачами проведена науково-дослідна робота в галузі живопису та графіки. Зокрема продемонстровано понад 200 експонатів у 48 виставках різного рівня, де представили:

12 учасників - у Міжнародних художніх виставках: (87 експонатів)

14 учасників - у Всеукраїнських художніх виставках: (51 експонат).

22 учасники - у Регіональних художніх виставках: (63 експонати).

 

6. У 2020 році студенти брали участь у Всеукраїнському та Міжнародному конкурсах студентських творчих робіт і отримали 35 призових місць.

В рамках IХ Міжнародної науково-практичної конференції «Енергоефективний університет» відзнаку в номінації «Енергозбереження – шлях до майбутнього» отримали студенти кафедри:

  • Гран-Прі -Купченко К., 1 місце -Приходько І.
  • Номінація «Альтернативні джерела енергії»-1 місце Береговий О.
  • Номінація «Оригінальне дизайнерське рішення»-1 місце Гапон А.
  • Номінація «Глядацькі симпатії»-1 місце Ляшенко Р.

 

7. На кафедрі діє мистецька  школа: «УКРАЇНСЬКЕ ГРАФІЧНЕ МИСТЕЦТВО ТА ДИЗАЙН», колектив якої очолює професор КНУТД, живописець, графік Гула Євгеній Петрович, член Національної спілки художників України, член спілки дизайнерів України.

Професор кафедри, Колісник Олександра Володимирівна, член Спілки дизайнерів України, є членом редколегії наукового журналу Art and Design, який має категорію Б.

 

8. Важливим показником діяльності кафедри є публікаційна активність членів кафедри за результатами науково-дослідної роботи. Загалом у поточному, ювілейному, році науковцями кафедри опубліковано 2 монографії, 1 розділ у колективній монографії мовою Євросоюзу, 19 статей у фахових виданнях серед них 2 у журналах категорії Б, 3 за кордоном. Також викладачі та студенти кафедри впродовж 2020 року взяли участь в 49 конференціях різного рівня.

Всі здобутки та перспективи кафедри рисунку та живопису факультету дизайну пов’язані з Київським національним університетом технологій та дизайну!

Вітаємо нашу Альма-матер з ювілеєм, бажаємо успіхів та процвітання!

29.12.2020