КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Мій вибір енергоефективність: європейські освітні програми вже в Україні

Відбулася стартова конференція «Мій вибір енергоефективність: європейські освітні програми вже в Україні», яка є частиною проєкту «Програма популяризації та просування інноваційних навчальних програм з ЕЕ для студентів та спеціалістів у галузі ЕЕ» в рамках компоненту «Професійні кваліфікації у сфері енергоефективності» проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС з енергоефективності в Україні» (2020-2025), який реалізується в Україні компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за дорученням Урядів Німеччини та Швейцарії.

Конференція пройшла за підтримки урядів України, Німеччини та Швейцарії. Організаторами заходу виступили Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) та ГО «Школа енергоефективності».

Мета конференції:

  • Підвищити обізнаність про програму популяризації та просування інноваційних програм з енергоефективності серед студентів та спеціалістів у галузі енергоефективності;
  • Започаткувати процес обміну досвідом зі стейкхолдерами в рамках розробки та аналізу нових навчальних програм в галузі енергоефективності;
  • Сприяти залученню бізнес-партнерів проєкту до участі в розробці та аналізі нових навчальних програм в галузі енергоефективності.

З вступним словом, про важливість навчання спеціалістів у сфері енергоефективності за європейським зразком, виступили:

  • Кюльхайм Рікардо, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ)
  • Шумік Ірина, Міністерство освіти і науки України
  • Петрунін Дмитро, Міністерство розвитку громад та територій України
  • Баланюк Юрій, Національне Агентство Кваліфікації
  • Гудзь Ірина, Заступник Новоград-Волинського міського голови

Модератором заходу виступила Вікторія Погорєлова.

Керівник та технічний радник компоненту «Професійні кваліфікації у сфері енергоефективності» Данія Кріг та Ірина Юр'єва презентували результати, досягнуті за півтора року діяльності компоненту, і плани на 2021 рік.

Також спікерами конференції стали фахівці Міністерства розвитку громад та територій, Національного агентства кваліфікацій, бізнесу, громадських організацій та міжнародних компаній. Вони поділилися досвідом розроблення навчальних програм у галузі енергоефективності, розказали про потреби роботодавців у фахівцях сфери та представили результати декількох профільних досліджень.

Активна участь працівників Центру енергоефективності нашого університету в подібних заходах надає можливість ознайомитися із досвідом  організації навчання з ЕЕ та впровадження сучасних підходів при плануванні роботи ННЛ «ЦЕ» щодо підготовки та підвищення кваліфікації спеціалістів у секторі енергоефективності.

08.02.2021