КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Освітнім послугам - експортна спрямованість в порядку денному торгово-промислової палати України

На днях відбулося онлайн-засідання Комітету підтримки експорту та інвестицій КТПП, в ході якого відбулося знайомство з можливостями Ради експортерів та інвесторів при МЗС України, а також було організоване пряме включення з кількома представниками ТППУ за кордоном.

В засіданні взяли участь Сенік Дмитро Юрійович, заступник міністра МЗС України, який представив раду експортерів та інвесторів при МЗС України, її функції та можливості для співпраці.

Була проведена коротка відеоконференція з представниками ТППУ:

  • в Ізраїлі - Іриною Бурштейн;
  • в ОАЕ, Дубай - Бахтарі Хедіятолахом;
  • в Італії - Паоло Ді Лулло (президент Палати для Балкан і України);
  • в США - Мішою Мігдал;
  • в Каталонїї, Королівство Іспанія - Володимиром Федюком.

Під час засідання, Анатолій Козлеко, директор ЦУЕ КНУТД та член Комітету КТПП, запропонував обговорити можливість підтримки експорту освітніх послуг університетів у формі відкриття філіалів освітніх закладів в країнах перебування дипломатичних установ України та організація там же консультативних пунктів по організації вступу місцевої молоді до ЗВО України. Наш університет, маючи філіал в Китаї вже може поділитися деяким досвідом цього, прогресивного, напрямку в роботі. Цю нову тему експортної діяльності було домовлено додатково вивчити та продовжити її обговорення із залученням зацікавлених організацій.

11.02.2021