КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Онлайн вебінар "Власне споживання та акумулювання. Нові тренди в сонячній енергетиці"


В рамках продовження ознайомлення з сучасними технологіями в сонячній енергетиці, працівники Центру управління енергоефективністю університету прийняли участь в онлайн вебінарі "Власне споживання та акумулювання. Нові тренди в сонячній енергетиці", що, в свою чергу, дозволить покращити рівень навчання на базі ННЛ «Центр енергоефективності».


Оскільки в Україні набирають популярності гібридні сонячні електростанції у приватних домогосподарствах та підприємствах, очевидно, що подальший розвиток сонячної енергетики в Україні пов’язаний із встановленням подібних сонячних станцій. Це стосується як проєктів мегаватного класу, так і домашніх станцій. Тому зараз фахівцю з енергоефективності дуже важливо вміти орієнтуватися в принципі роботи сонячних електростанцій, відстежувати розвиток технологій та мати практичний досвід їх впровадження.


Безпосередньо під час вебінару учасників було ознайомлено з головними тенденціями сонячних електростанцій під власне споживання, були представленні гібридні інвертори нового покоління на 20-30 кВт та 50-60 кВт з можливістю підключення близько 88 фотомодулів великої потужності 500-540 Вт до одного інвертора та функцією накопичення енергії за допомогою сучасних акумуляторів .


Михайло Шеремет, провідний інженер ЦЕ, замовив копію презентації з метою більш детального вивчення запропонованого проєкту та можливості застосування сонячної енергії для енергоспоживання будівель університету. В міру збільшення вартості енергоносіїв, перспективним може бути використання незатінених дахів для розміщення сонячних панелей з використанням генерованої енергії на власні потреби.

19.03.2021