КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Продовження тренінгів по роботі з ЄДЕССБ для атестаційних комісій університетів у сфері енергоефективності

В рамках подальшого впровадження та тестування єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ), Мінрегіоном та Мінцифри було організовано другий тренінг по основам роботи в ЄДЕССБ для атестаційних комісій з професійної атестації осіб, які мають намір провадити діяльність із сертифікації енергетичної ефективності та обстеження інженерних систем.

В ході тренінгу учасники, серед яких були працівники Центру управління енергоефективністю – Анатолій  Козленко та Михайло Шеремет, отримали нові навички по роботі з системою, з урахуванням нових змін та оновлень. В тестовому варіанті проекту була здійснена реєстрація в системі, яка надалі має відбутися в робочій версії, практично було відпрацьовано модель впровадження і застосування цієї програми в університеті. Важливо, що була можливість з’ясовувати виникаючі питання та отримувати відповіді від організаторів тренінгу під час проведення заходу. Окремі складові програми вимагають доопрацювання та їх зміни, котрі будуть вивчатися на наступних тренінгах. 

Також під час заходу учасники та організатори змогли обговорити помилки та складнощі під час роботи з системою, правові обов’язки атестаційних комісій, роботу публічної частини системи та майбутнє розширення функціоналу.

Серед важливих, подальших, оновлень ЄДЕССБ варто виділити, що система буде генерувати в автоматичному режимі електронний сертифікат енергоаудитора по єдиному зразку, для всіх хто пройшов атестацію за рішеннями атестаційних комісій.

30.03.2021