КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПІДСУМКИ РОБОЧОГО ВІЗИТУ ДЕЛЕГАЦІЇ КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ ДО РЕСПУБЛІКИ ТАДЖИКИСТАН

Протягом 29 березня – 2 квітня 2021 року представники КНУТД в складі делегації Міністерства освіти і науки України та інших закладів вищої освіти на чолі з Міністром Сергієм Шкарлетом перебувала з робочим візитом у Республіці Таджикистан. У рамках візиту відбулася низка заходів, спрямованих на розвиток співпраці двох країн у сфері освіти і науки. КНУТД представляв ректор Іван Грищенко із студентами Наталією Лесютою та Владом Примою.

30 березня відбулась зустріч офіційної делегації України із випускниками українських закладів вищої освіти, які зараз очолюють різні органи влади у Республіці Таджикистан.

Ректором Іваном Грищенко було підписано низку міжнародних договорів про співпрацю з Технологічним університетом Таджикистану, Таджицьким державним університетом комерції та Дангарінським державним університетом у м. Душанбе.Договір передбачає проведення спільних наукових досліджень, сприяння розвитку співпраці між закладами вищої освіти сторін, надання державних стипендій для здобуття вищої освіти громадянами України і Республіки Таджикистан в закладах вищої освіти держав.

В ході форуму Міністр освіти та науки Республіки Таджикистан Імомзода Мухаммадюсуф Сайдалі вручив ректору Київського національного університету технологій та дизайну Івану Грищенку Грамоту міністерства освіти.


На освітньому форумі "Study in Ukrane", який тривав з 30 березня по 1 квітня, провідні заклади вищої освіти України мали можливість представити свій потенціал з метою популяризації можливостей здобуття вищої освіти в Україні для іноземних студентів. Такий масштабний захід відкрив нові горизонти і перспективи розвитку двосторонніх проектів у галузі освіти на принципах взаємності та результативності.



07.04.2021