КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Лекція «Модернізм європейський та український: точки дотику» в рамках програми академічної мобільності викладачів і студентів

В рамках  програми співпраці між факультетом дизайну Київського національного університету технологій та дизайну (Україна) і факультетом образотворчого мистецтва і дизайну Кишинівського державного педагогічного університету ім. І. Крянге (Молдова) відбулася онлайн лекція професора Колісник Олександри, викладача факультету дизайну Київського національного університету технологій та дизайну (20 квітня 2021 р.).

Цей захід було заплановано та проведено в межах професійно-орієнтованої дисципліни «Художня та матеріальна культура (за видами дизайну)» згідно з програмою академічної мобільності  викладачів, аспірантів та студентів. В ході лекції висвітлювались та активно обговорювались питання актуальності модернізму для дизайну та сучасного сприйняття мистецтва, як періоду зародження ставлення до дійсності як процесу, який потребує постійних нових рішень та проектів, які реалізують соціально-культурні запити суспільства. Також були висвітлені аспекти впливу європейського мистецтва кінця XIX- поч. XX ст. на українське образотворче мистецтво (1900 -1930-ті роки), визначені самобутні та неповторні риси прояву тенденцій модернізму у творчості Новаківського О., Кричевського Ф., Малевича К., Богомазова О., та ін. провідних діячів цього періоду.

Слухачами майстер-класу стали аспіранти та студенти факультету дизайну Київського національного університету технологій та дизайну (групи ДФД-19, 20; ДФДв-19, 20 та ДФДз-19, 20, студенти освітніх ступенів «бакалавр» та «магістр», що здобувають вищу освіту за освітніми програмами: «Дизайн одягу (взуття)», «Графічний дизайн», «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості», «Дизайн середовища», «Дизайн (за видами)», а саме Ложкіна А., Печериця Д., Загребельна І., Толстошеєва О., Корякіна А., Арабаджи А., Тарасова К., Дудник Б., Бобренко Я., Лазарів Є., Ченчик С., Юхимчук А., Греблюк М., Варволік В., Монько А., Підлісна А., Стрижак Л., Можина З., Бобак С., Найцзянь Чжан, Науменко Я., Пасішніченко Р., Качур В., Іваник І., Бакланов Є., Малько А., Курочка С., Скічко Д., Рябуха Ю., Зіміна О., Мандираджи І., Хань Чжан, Цзінсюань Чжан, Кудревський М., Гарбаренко Х., Трачук Д., Терещенко О., Товмасян А., Чорна Т., Косточка А., Данилюк О., Глиняйлюк М., Ілюк І. та ін.

Широку зацікавленість проведеним заходом також проявили студенти та викладачі факультету образотворчого мистецтва і дизайну КДПУ ім. І. Крянге, провідні професори і доценти факультету дизайну КНУТД. Загальна кількість учасників лекції перебільшила 170 осіб. 

29.04.2021