КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КНУТД приєднався до Міжнародної асоціації університетів та коледжів мистецтва, дизайну та засобів масової інформації Cumulus

За дорученням ректора університету академіка Івана Михайловича Грищенко Офіс міжнародного співробітництва та євроінтеграції Інституту інтернаціоналізації вищої освіти та науки разом з факультетом дизайну провів кропітку роботу щодо вступу нашого університету до Міжнародної асоціації університетів та коледжів мистецтва, дизайну та засобів масової інформації Cumulus.

Cumulus – єдина глобальна асоціація, яка зосереджена на освіті і дослідженнях в галузі мистецтва та дизайну. Це форум для партнерства та обміну знаннями і передовим досвідом університетів та коледжів мистецтва, дизайну та засобів масової інформації. В даний час Cumulus складається з 360 членів з 63 країн світу. Секретаріат організації знаходиться у Фінляндії, в Університеті Аалто, а конференції та діяльність проводиться у мистецьких та дизайнерських осередках різних країн світу.

9 червня 2021 року Київський національний університет технологій та дизайну був презентований на міжнародній конференції Cumulus «DESIGN CULTURE(S)», яка відбулась онлайн на базі Університету Ла Сапієнца у м. Рим, Італія. Презентували університет декан факультету дизайну проф. Марина Вікторівна Колосніченко, директор Інституту інтернаціоналізації вищої освіти та науки Олег Олександрович Шевченко, представник КНУТД в Асоціації Cumulus  проф. Калина Лівіанівна Пашкевич, директор Офісу міжнародного співробітництва та євроінтеграції проф. Олена Павлівна Кизимчук.

10 червня 2021 року на Генеральній асамблеї Cumulus було урочисто повідомлено про прийняття Київського національного університету технологій та дизайну до членів Асоціації.

Студенти, аспіранти та викладачі КНУТД можуть приєднатись до розсилки новин Асоціації  Cumulus  за посиланням http://eepurl.com/gYy9nP

Участь КНУТД в Асоціації Cumulus підтверджує наміри творчої і наукової спільноти Київського національного університету технологій та дизайну ділитись знаннями і практикою в області мистецтва і дизайну в глобальній та міждисциплінарній перспективах.

14.06.2021