КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Встановлення ділових стосунків з громадськими організаціями – важлива складова в роботі Центру енергоефективності

З метою розширення сфери діяльності та обговорення варіантів співпраці, в ННЛ «Центр енергоефективності» університету була проведена зустріч з представниками Асоціації інженерів сталих енергетичних технологій України – Нелею Смірновою та Михайлом Шаревичем.

ГС «АІСЕТУ» громадська спілка, яка об’єднує на основі загальних інтересів і взаємовигідних принципів фахівців проєктних, виробничих та експлуатаційних організацій, котрі спеціалізуються в галузі нового будівництва, реконструкції та технічного переоснащення будинків і споруд з використанням енергоефективних технологій. Має розгалужену партнерську мережу по країні.

З обладнанням та діяльністю Центру, гостей детально ознайомив його директор Анатолій Козленко, звернувши увагу на спеціалізоване діюче устаткування лабораторії, що дозволяє проводити ефективний курс навчання та підвищення кваліфікації енергоаудиторів та енергоменеджерів.

Також обговорювалися можливості співпраці, обміну інформацією щодо енергоефективного обладнання, що виробляється та експлуатується підприємствами асоціації. Окремо розглянули розробку концепції створення проєкту енергонезалежного об’єднання територіальної громади (ОТГ) з використанням місцевих невикопних ресурсів енергії, таких як сонце, вітер, вода, всіх видів біоресурсів та інших. Приклади подібних енергонезалежних ОТГ уже є в Україні, а також в розвинутих країнах світу.

Неля Смірнова розповіла про свій багаторічний досвід роботи з міжнародними фінансовими організаціями по впровадженню енергоефективних проєктів та висловила надію, що подібні енергозберігаючі проєкти і надалі можуть бути цікавими для МФО.

В кінці зустрічі було домовлено підтримувати постійні робочі контакти та проводити спільні заходи з метою підвищення результативності своєї професійної діяльності.

27.07.2021