КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Студенти Київського національного університету технологій та дизайну представили університет на Національному студентському форумі: освіта, лідерство, відповідальність

Студентський науковий актив Київського національного університету технологій та дизайну взяли участь у Національному студентському форумі: освіта,  лідерство, відповідальність. Захід присвячений відзначенню 30-ї річниці Незалежності України.

20-21 серпня в м. Ірпінь Київської області відбувся перший Національний студентський форум: освіта,  лідерство, відповідальність за участі Міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета.

 

 

У відкритті форуму взяли участь Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, заступник Міністра фінансів України Олександр Кава, заступниця Міністра молоді і спорту Марина Попатенко, народні депутати України Сергій Бабак та Юлія Гришина, в.о. ректора Університету державної фіскальної служби України Валентина Унинець-Ходаківська, Голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін, Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, Генеральний директор Українського фонду стартапів Павло Карташов, керівництво та представники студентських і громадських організацій. 

Учасниками форуму стали майже  200 студентів із різних куточків України. серед них і голова студентського самоврядування нашого університету Наталія Лесюта, голови студентського самоврядування структурних підрозділів Яна Дігтяр, Вікторія Зіркевич, проректор з наукової та інноваційної діяльності Людмила Ганущак-Єфіменко. Студентський актив Київського національного університету технологій та дизайну були не просто слухачами але й активними учасниками відкритих дискусій.

 

 

Міністр Сергій Шкарлет передав вітальне Послання Президента України Володимира Зеленського учасникам та організаторам форуму. «В епоху великих викликів і можливостей Україна долає свій непростий шлях до успіху і прогресу. Це потребує об’єднання зусиль усіх громадян, поєднання досвіду старшого покоління та потенціалу молоді. Для України важливі думка й ініціатива молодих, енергія й особливий погляд на життя, яке докорінно змінюється завдяки технологіям, новим підходам до пізнання світу й людини, новим форматам комунікації», – йдеться в Посланні. 

«Форум – це чудова платформа для консолідації зусиль студентів у реформуванні освітньої системи України та реалізації студентських проектів, спрямованих на розвиток молоді, – додав Сергій Шкарлет. – Участь у подібних заходах та дискусіях допомагає набути студентам високого рівня універсальних і професійних компетенцій, а керівникам закладів вищої освіти – краще зрозуміти потреби сучасної молоді та вдосконалити освітній процес».

У програмі представлено дискусійні панелі на такі теми: 

  • «Stand-up: творчість і креативність»;
  • «Студентська наука: від ідей до реалізації»;
  • «Студентський омбудсмен: роль та можливості»;
  • «Екологічний марафон: від macro-проблеми до micro-рішення».

 

Однією з важливих тем для обговорення стала й панельна дискусія «Open discussion: вища освіта в умовах COVID-19» за участі Першого заступника Міністра освіти і науки України Андрія Вітренка.

 

 

Разом із студентами було обговорено проблеми організації освітнього процесу в умовах поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

 

24.08.2021