КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЧЕРГОВИЙ УСПІХ ВСЕСВІТНЬО ВІДОМОЇ РОК-ОПЕРИ «ОРФЕЙ ТА ЕВРІДІКА НАЗАВЖДИ»

З 27 по 29 серпя в Україні, у м. Тульчин Вінницької області відбулася грандіозна подія – найбільший фестиваль опери та оперних шоу в Європі - «Opera Fest Tulchyn», який проходить під відкритим небом на території Палацу Потоцьких. Цього разу музичний марафон відвідали близько 60 тис. глядачів. Справжньою окрасою, та фіналом одного з фестивальних днів свята, стало шоу Заслуженого артиста України, нашого викладача, кафедри «Сценічного мистецтва» - Михаїла Брунського. Саме на Фентезі Оперу «Orpheus and Eurydice Forever» зібралася найбільша кількість глядачів - 6 тис.

 

 

 

«Орфей та Еврідіка Назавжди» - це неперевершена сучасна постановка з ексклюзивними інтерактивними декораціями та новітніми технологіями об’ємного відеоконтенту, створена на авторську музику композитора Михаїла Брунського. Він є і виконавцем головної ролі проекту - Орфей.

 

 

 

Це захоплююче дійство є взаємодією живих акторів з об'ємним відеозображенням, яке повністю занурює глядача в давньогрецький міф про кохання напівбога Орфея до лісової німфи Еврідіки. Створена ілюзія об'ємного казкового простору, в якому знаходяться герої шоу.  Це перше у світі шоу повного метражу, а не окремого номера, де застосована така технологія. На фестивалі «Тульчин Опера Фест» проект був представлений як опера майбутнього та бачення сучасної опери на 10 років вперед. Нагадаємо, що КНУТД також є партнером поставки опери, адже саме у стінах університету відбувається репетеційний процес колективу. Щоразу на показах «Орфей та Еврідіка Назавжди» зі сцени звучить ім’я університету та окрема подяка ректору, професору, доктору економічних наук, академіку НАПН України, Заслуженому працівнику освіти України, Лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки - Івану Грищенку.

 

 

Цікавий факт, що Fantasy Опера це трансформація в інтерактивний стиль рок-опери «Орфей та Еврідіка Назавжди», яку глядач вже бачив в оперних театрах України та театрах інших країн. Проект отримав два рекорди від Національного реєстру рекордів України. У виставі зібрані унікальні голоси: найвищий чоловічий голос Tenor Altino та найнижчий чоловічий голос Bass Profundo. Створенням відеоконтенту займалася компанія «O&E Entertainment Dubai», над режисурою якого працювали Михаїл Брунський, Богда Латчук, яка є режисером-постановником шоу та Олена Брунська, яка є продюсером цього проекту.

 

 

02.09.2021