КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Академічна мобільність на факультеті Індустрії моди

На виконання Угоди про академічну мобільність викладача на початку вересня 2021 року професор кафедри технології та дизайну текстильних матеріалів д.т.н. Олена Кизимчук провела серію лекцій з останніх розробок у текстильній галузі для аспірантів факультету технологій текстилю Університету м. Загреба, Хорватія. Лекції проведено в он-лайн форматі. Координатором заходу виступила Марія Поточич -керівник проєкту Internationalization of Doctoral Study Textile Science and Technology (UP.03.1.1.02.0022) в Університеті м. Загреба.

На початку аспіранти університету м. Загреб були ознайомлені з історією Київського національного університету технологій та дизайну, його структурою, напрямами освітньої, наукової та міжнародної діяльності, можливостями для іноземних студентів щодо стажування та проведення досліджень в університеті. Упродовж першої лекції аспірантам представлено інформацію щодо перспектив розвитку текстильної та фешн індустрії в Україні. Через інтерактивне спілкування з’ясовано спорідненість деяких проблем в Україні та Хорватії, а також визначено низку можливих  рішень щодо покращення ситуації.

 

Головну увагу в запропонованих лекціях приділено питанням останніх розробок у сфері аукзетик та медичних трикотажних матеріалів. Текстильні матеріали і, зокрема,  трикотажні набувають все більшого попиту у медичній сфері, а новітні розробки у галузі спрямовані не тільки на удосконалення існуючої продукції, але і на створення принципово нових структур матеріалів та виробів. Питання викликало жваву цікавість слухачів з точки зору можливості наукового співробітництва з цього напряму.

 

 

 

Факультет Індустрії моди університету сподівається на подальше продовження співробітництва з факультетом Технології текстилю університету м. Загреба, як з розширення можливостей щодо академічної мобільності студентів, наприклад в межах програм Erasmus+, так і реалізації спільних наукових проєктів.

14.09.2021