КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Зустріч зі студентами в Науково-технічній бібліотеці КНУТД

З першого тижня вересня 2021 року в Науково-технічній бібліотеці КНУТД розпочались заняття з інформаційної культури добувачів вищої освіти.

Бібліотека бере активну участь у підвищенні якості освітнього та науково-дослідного процесів та побудові єдиного інформаційного середовища університету на базі новітніх інформаційно-комунікаційних технологій.

Співробітники науково-технічної бібліотеки розповіли студентам, які вступили до КНУТД у 2021 році – про фонди та електронні ресурси НТБ КНУТД. Під час ознайомлення читачів з електронними бібліотечними ресурсами за допомогою інтерактивної презентації співробітники бібліотеки розповіли про електронну бібліотеку НТБ КНУТД та інституційний репозитарій КНУТД, пояснили методику інформаційного пошуку за електронним каталогом та запропонували студентами самостійно здійснити пошук рекомендованих на перших заняттях з навчальних дисциплін свої освітніх програм джерел та літератури.

 

Науково-технічна бібліотека під патронатом проректора з наукової та інноваційної діяльності, професора Людмили Ганущак-Єфіменко, бере участь у процесах підтримки інформаційного-наукового середовища Університету, що пов'язано з забезпеченням інформаційних, дослідницьких потреб студентів, науковців, викладачів, співробітників Університету.

Студенти на зустрічі також дізналися про маркетингові технології, які використовуються у діяльності бібліотеки: зокрема у сприянні формування бренду вченого, просуванні та забезпеченні відкритого трансферу наукових знань. Бібліотека здійснює допомогу у створенні (упорядкуванні) профілів науковців у системі ідентифікації авторів: профіль Google Scholar, профіль Scopus, ORCID, Researcher ID).

Окремим питанням, що висвітлюються під час занять з інформаційної культури користувачів НТБ КНУТД – є популяризація етичних принципів і правил взаємодії та професійної діяльності у закладах вищої освіти. Тож, здобувачі вищої освіти отримали інформацію щодо основних принципів академічної доброчесності, а також правил і норм, що закріплені у «Кодексі академічної доброчесності КНУТД».

У другій частині інформаційної зустрічі студентам була запропонована ознайомлювальна екскурсія відділами та фондами бібліотеки.

Співробітники науково-технічної бібліотеки зацікавлені у зворотному зв’язку зі студентами для оперативної підготовки комплектів електронних видань навчальної літератури для всіх спеціальностей, тому, сподіваємося, що допомога бібліотеки в отриманні максимуму інформації за короткий проміжок часу стане у нагоді нашим студентам - молодим дослідникам, задовольнить освітні потреби кожного користувача бібліотеки. Ажде науково-технічна бібліотека КНУТД є не лише сховищем книг, а багатофункціональним простором,відкритим для спільного впровадження ініціатив та проєктів усіх зацікавлених сторін.

Шановні здобувачі вищої освіти та науково-педагогічні працівники! У разі, якщо Вам додатково потрібно отримати навчальні матеріали, пишіть нам на електронну адресу[email protected], зазначивши прізвище, ім’я, по батькові та перелік необхідної літератури.

Щиро дякуємо за співпрацю кураторам груп, деканам та директорам інститутів, ректорату за сприяння організації навчань студентів з інформаційної культури в стінах Науково-технічної бібліотеки КНУТД.

Науково-технічна бібліотека запрошує всіх учасників освітнього процесу, співробітників та гостей відвідати наші креативні бібліотечні заняття з інформаційної культури!

17.09.2021