КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Екологізація економіки – складова енергоефективності

Центр енергоефективності університету відвідав віце-президент Професійної Асоціації Екологів України – Валентин Щербина для ознайомлення з діяльністю та оснащенням Центру.

Професійна Асоціація Екологів України (ПАЕУ) – інноваційна, незалежна, сучасна професійна спілка фахівців, що дбають про екологізацію економіки України; хаб для акумуляції знань та кращих рішень.

Ми – це спільнота однодумців, котрі зацікавлені в зміні парадигми. Ми не прагнемо змін будь-якою ціною, ми переконані – зміни невідворотні, розвиток має бути сталим.

ПАЕУ – це об'єднання тих фахівців, хто формує середовище для екологізації всіх сфер господарювання в Україні. Ми створили не просто платформу для масштабування досвіду кожного. В умовах турбулентності платформи не встоять, турбулентність руйнує платформи. Ми створюємо середовище – подвижне і динамічне. Бо зміни в довкіллі відбуваються щодня.

Під час демонстрації обладнання лабораторії, директор ЦУЕ Анатолій Козленко, на прикладах звернув увагу гостя на прямий зв’язок між економією енергоресурсів та впливом на навколишнє середовище. Враховуючи цю залежність, було домовлено щодо спільної організації навчання зацікавлених осіб у скорочені витрат на охорону навколишнього середовища за рахунок впровадження енергоефективних заходів.

В. Щербина розповів про діяльність Асоціації та заплановані заходи поточного року, в яких запропонував прийняти участь працівникам Центру. Також обговорили можливість проведення навчання в ЦЕ учасників та партнерів ПАЕУ з послідуючим проведенням іспитів та видачі атестаційного сертифікату енергоаудитора.

17.09.2021