КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Презентація «Тренінгового посібника для підготовки енергоаудиторів багатоквартирних житлових будівель у контексті Фонду енергоефективності України»

Проєкт «Підтримка національного Фонду енергоефективності та програми екологічних реформ (S2I) в Україні», який реалізується в Україні Німецьким товариством міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, продовжує допомагати українським університетам у підготовці висококваліфікованих спеціалістів.

Відбулась онлайн-презентація тренінгового посібника з підготовки фахівців з енергетичного аудиту в контексті роботи Фонду енергоефективності.

З вітальним словом до учасників звернулися керівник проєкту Габріель Зауер та куратор проєкту Микола Кудінов.

Анатолій Чернявський, кандидат технічних наук, доцент, НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» детально ознайомив присутніх зі змістом та структурою посібника.

Колектив авторів:

  • Анатолій Чернявський, кандидат технічних наук, доцент, НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського»;
  • Вадим Литвин, Голова Асоціації енергоаудиторів України;
  • Дмитро Марусич, член Асоціації енергоаудиторів України;
  • Катерина Шишка, генеральна директорка ПП «ЕСКО ЕнергоІнжиніринг»;
  • Сергій Наскальний, член Асоціації енергоаудиторів України, член Консультативної ради державної установи «Фонд енергоефективності».

Під час презентації було представлено унікальний матеріал, що доповнює тренінгову програму, розроблену в рамках Проєкту GIZ в 2019 році. У заході взяли участь представники GIZ, університетів-партнерів, Фонду енергоефективності та практикуючі аудитори.

Цікаво зазначити, що саме в Центрі енергоефективності нашого університету відбувся тренінг першої групи викладачів ВНЗ, про що згадувалось під час презентації.

В рамках підписаного Меморандуму між університетом та Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), нові посібники отримав Центр енергоефективності.

Зазначений Тренінговий посібник допоможе центрам підготовки енергоаудиторів будівель у розгортанні на своїй базі 9-ти денних курсів підвищення кваліфікації з проведення аудиту енергетичної ефективності (енергетичного аудиту) будівель. Посібник є частиною тренінгових матеріалів для підготовки енергоаудиторів багатоквартирних житлових будівель у контексті діяльності Фонду енергоефективності України.

Маємо надію, що вказаний посібник допоможе нашому Центру енергоефективності продовжити плідну роботу з підготовки майбутніх енергоаудиторів, враховуючи ситуацію, яка склалася через карантинні обмеження та обов’язкову реєстрацію Атестаційних комісій з професійної атестації в новоствореній Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва.

08.10.2021