КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Атестаційна комісія КНУТД у сфері енергетичної ефективності внесена до Реєстру будівельної діяльності ЄДЕССБ


Відповідно до вимог Законів України «Про енергетичну ефективність», «Про енергетичну ефективність будівель», «Про вищу освіту», «Про освіту», постанови Кабінету Міністрів України від 09 червня 2021 р. № 600 «Про затвердження Порядку проведення професійної атестації осіб, які мають намір провадити діяльність із сертифікації енергетичної ефективності та обстеження інженерних систем», атестаційна комісія Київського національного університету технологій та дизайну була внесена до Реєстру будівельної діяльності Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ).

Відтепер атестаційна комісія нашого університету отримала легальний статус відповідно до змін законодавства та може офіційно проводити професійну атестацію осіб, які мають намір провадити діяльність із сертифікації енергетичної ефективності та обстеження інженерних систем, за умови складання кандидатом кваліфікаційного іспиту, право видавати кваліфікаційний атестат з внесенням запису про відповідне рішення до Реєстру будівельної діяльності.

Відповідальним та єдиним комутатором Комісії університету з порталом ДІЯ призначено провідного інженера Центру управління енергоефективністю Михайла Шеремета, здобута ним професійна підготовка дозволяє підтримувати комунікації на високому рівні.


Необхідно відмітити право кандидата надіслати пакет документів, зазначених у Положенні, через електронний кабінет користувача ЄДЕССБ на порталі ДІЯ або подати документи до університету, який в свою чергу внесе їх на портал.

Якщо ж кандидати в майбутні енергоаудитори не мають відповідних компетентностей для проходження професійної атестації, то вони можуть пройти профільну спеціалізовану підготовку в нашому університеті за однією або двома освітньо-професійними програмами «Сертифікація енергетичної ефективності будівель» та/або «Обстеження інженерних систем будівель». Навчання відбуватиметься на базі навчально-наукової лабораторії «Центр енергоефективності», з можливістю проходження практичних занять на демонстраційному обладнанні, яке дозволяє досягти кращої енергоефективності.

Наразі продовжуємо працювати над підготовкою всіх необхідних документів для подальшої роботи з ЄДЕССБ на порталі ДІЯ.

11.11.2021