КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Підсумки ІІ Всеукраїнської конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Інноватика в освіті, науці та бізнесі: виклики та можливості»

18 листопада 2021 року в Київському національному університеті технологій та дизайну за сприяння Міністерства освіти і науки та Програми підтримки підприємництва у системі вищої освіти «Creative Spark» Британської Ради відбулася ІІ Всеукраїнська конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених «Інноватика в освіті, науці та бізнесі: виклики та можливості».

Мета конференції полягала в обміні науковими досягненнями та практичним досвідом застосування інноваційних розробок в освіті, бізнесі та науці.

Співорганізаторами конференції виступили провідні заклади вищої освіти, організації різних регіонів України та Польщі, серед яких: Національна академія управління, Вища школа бізнесу Домброва Гурніча, Сумський національний аграрний університет, Національний університет «Чернігівська політехніка», Одеська державна академія будівництва і архітектури, Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця, Ужгородський національний університет,  Вінницький національний технічний університет, а також Освітній інвестиційно-технологічний кластер легкої промисловості.

Робота конференції другий рік поспіль проходила у змішаному режимі з використанням платформи Zoom.

Тематика конференції включала  роботу трьох платформ та конкурс стартапів:

Платформа 1. Інноватика в освіті.

Платформа 2. Інноватика в бізнесі.

Платформа 3. Інноватика в науці.

Від імені ректора Київського національного університету технологій та дизайну, доктора економічних наук, професора, академіка Національної академії педагогічних наук України, Лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки Івана Михайловича Грищенка, конференцію відкрила проректор з наукової та інноваційної діяльності КНУТД, професор, доктор економічних наук – Людмила Михайлівна Ганущак-Єфіменко.

Людмила Михайлівна привітала всіх учасників конференції, та зазначила, що «У сучасних умовах конкурентна боротьба йде не за володіння ресурсами, матеріальними цінностями, а за здатністю до нововведень.

Оскільки  держава, бізнес, наука та освіта поєднані в роботі кластера, а держава на сьогодні виступає в якості суспільного підприємця, венчурного інвестора…

Саме тому Підприємницький університет, якому за форматом відповідає Київський національний університет технологій та дизайну – це модель підготовки фахівців новаторів, здатних не лише розробляти інноваційну продукцію, а й нові інноваційні ідеї та втілювати їх у практику комерціалізуючи результати шляхом трансферу технологій».

На конференції виступили такі представники наукової спільноти та партнери-стейкхолдери:

Єрохін Сергій Аркадійович – ректор Національної академії управління.

Чернюк Віталій Іванович – генеральний директор з питань глобальних і науково-дослідних рішень компанії LUGERA.

Данько Юрій Іванович – проректор з наукової роботи Сумського національного аграрного університету.

Маргасова Вікторія Геннадіївна – проректор з наукової роботи Національного університету "Чернігівська Політехніка.

Привітання всім учасникам та гостям конференції надіслав Rafał Rębilas – віце-ректор Вищої школи бізнесу, Домброва Гурніча, Польща.

Орел Володимир Миколайович – засновник приватного підприємства "Обоянь".

Сержанов Віталій Вікторович – декан економічного факультету Ужгородського національного університету.

Готра Вікторія Вікторівна – заступник декана з наукової роботи Ужгородського національного університету.

Птащенко Олена Валеріївна – декан факультету міжнародних відносин і журналістики Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця.

Ажаман Ірина Анатоліївна – завідувач кафедри менеджменту і маркетингу Одеської державної академії будівництва та архітектури.

Жидков Олексій Іванович – директор ТОВ "ВІСТ-СЕРВІС УКРАЇНА".

Прохоровський Андрій Станіславович – заступник Голови освітнього інвестиційно-технологічного кластеру легкої промисловості, директор ТОВ «РА.ДА».

Хмара Марина Петрівна – член Ради молодих учених при МОН України, віце-президент ВГО "Українська асоціація українців-міжнародників

Науковий студентський актив КНУТД підготував до роботи конференції свій погляд дієвої моделі «Наука очима студентів».

Традиційно, в рамках ІІ Всеукраїнської конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Інноватика в освіті, науці та бізнесі: виклики та можливості» відбулося оголошення та представлення переможців у номінаціях «КРАЩИЙ СТАРТАП КНУТД 2021».

Для відкритого голосування було заявлено 25 стартапів студентів КНУТД різних факультетів та інститутів. Серед них шляхом відкритого голосування (всього 1756 голосів) було обрано для оцінки експертною комісією 7 стартапів, які набрали найбільше голосів та відповідно визначено найкращі з них.

Експертна комісія на чолі з доктором економічних наук, професором Данько Юрієм Івановичем оголосила переможців конкурсу стартапів.

 

Переможці конкурсу стартапів КНУТД 2021:

І місце –   Стартап 6. БЕЗКОНТАКТНИЙ СМАРТ ГОТЕЛЬ.

                  Автори: Бойко Валерія, Кабанець Оксана, Пшеничний Богдан.

                  Керівник: Колісниченко Тетяна Олександрівна.

                  Факультет культурних і креативних індустрій.

                  Посилання на стартап - https://youtu.be/TkdGfqzlBAY

 

ІІ місце –  Стартап 7. СИСТЕМА ЕЛЕКТРОННОГО ПОСЕЛЕННЯ.

                  Автор: Ляховська Дар’я.

                  Керівники: Астістова Тетяна Іванівна, Павленко Володимир Миколайович.

                  Факультет мехатроніки та комп’ютерних технологій.

                  Посилання на стартап - https://youtu.be/B_mAx7A38Fs

 

ІІІ місцеСтартап 21. ВДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА  

                   ПЕРГАМЕНТУ.

                  Автор: Колесник Тетяна.

                  Керівник: Андреєва Ольга Адіславівна.

                  Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій.

                  Посилання на стартап – https://youtu.be/ZxdiWjhJKk8

 

Переможцем у номінації "Кращий стартап КНУТД 2021 за версією студентства", набравши найбільшу кількість голосів за підсумками відкритого голосування на сайті університету, став

 

Cтартап 10. ОСВІТЛЕННЯ ФУТБОЛЬНИХ ПОЛІВ З ВИКОРИСТАННЯМ ПОЄДНАННЯ СВІТИЛЬНИКІВ ТА ОПТОВОЛОКНА.

Автор: Яценко Аліна.

Керівник: Олейнікова Ірина Веніамінівна.

Інститут інженерії та інформаційних технологій.

Посилання на стартап - https://youtu.be/Vor8zBgN-RI

 

Стартапи переможців були переглянуті під час самої конференції та дістали схвальні відгуки серед студентів, науковців та бізнес-спільноти.

ІІ Всеукраїнська конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених «Інноватика в освіті, науці та бізнесі: виклики та можливості»  це платформа для розвитку стартапівського руху в Київському національному університеті технологій та дизайну, що з кожним роком набирає обертів, демонструє підприємницький формат нашого університету, де держава, наука, освіта та бізнес виступають як єдиний вектор інноваційного розвитку країни.

Системна робота конференції вже другий рік поспіль мотивує студентську молодь до новаторства та трансферу технологій!!!

Дякуємо співорганізаторам і учасникам, гостям та партнерам-стейкхолдерам конференції.

23.11.2021