КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Наш університет разом із Бірмінгемським Сіті Університетом отримали підтримку проєкту «Еразмус+»

Бірмінгемський Сіті Університет (Birmingham City University) і Київський національний університет технологій та дизайну отримали підтримку проєкту академічної мобільності «Еразмус+» на 2021-2023 рр. Суть проєкту – залучення студентів до реальної професійної діяльності, що виходить за рамки освітньої програми «Дизайн». Методика підготовки студентів в області дизайну одягу в Birmingham City University орієнтована на створення видовищного костюма і моди, а на кафедрі художнього моделювання костюма КНУТД накопичено досвід роботи з видовищним костюмом, а також розроблено унікальні методи реконструкції костюма.

У рамках співпраці реалізовано інтерактивний проєкт на базі Літературно-меморіального музею Михайла Булгакова в Києві. Студенти КНУТД та Бірмінгемського Сіті Університету створили костюми для спектаклю-реконструкції, прем'єра якого відбулася 15 травня 2021 року, у день 130-річчя від дня народження письменника. У проекті на конкурсній основі взяли участь понад 40 студентів КНУТД та Бірмінгемського Сіті Університету. Умови конкурсу та його проміжні результати опубліковано на сторінках спеціально створеного сайту, сайті музею Булгакова та в соцмережах:

Студенти кафедри художнього моделювання костюма – переможці конкурсу візьмуть участь у проєкті академічної мобільності «Еразмус+» у 2022 році та навчатимуться у Birmingham City Institute of Jewellery, Fashion and Textiles.

 

 

01.12.2021