КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ СТУДЕНТСЬКОГО ТВОРЧОГО КОНКУРСУ «ШОПЕР-DUZHE ECO. DUZHE FASHION»!

З метою популяризації принципів усвідомленого споживання та циркулярної моди з ініціативи співзасновника ТОВ «ТК-ХАБ» та бренда «ТаКа SUMKA» Олександра Соколовського та за підтримки Київського національного університету технологій та дизайну на чолі з ректором Іваном Грищенко у жовтні 2021 року стартував студентський творчий конкурс «Шопер-Duzhe eco. Duzhe fashion» щодо розроблення дизайну та конструкції шоперів – сумок для покупок, які підходять для щоденного використання з екологічних матеріалів або матеріалів, які вже були у використанні. Конкурс передбачав етап розробки ескізних проєктів та виготовлення оригінальних зразків шоперів.

 

 

У конкурсі взяли участь 70 здобувачів вищої та фахової передвищої освіти факультету індустрії моди, факультету дизайну та ВСП «Фахового коледжу мистецтв та дизайну» Київського національного університету технологій та дизайну, які представили 162 ескізи сумок-шоперів. За результатами першого етапу щодо розроблення ескізного проєкту сумок-шоперів для створення тематичної колекції члени журі – представники бренду «ТаКа SUMKA» та Київського національного університету технологій та дизайну дібрали ескізи для виготовлення та презентації й визначили 18 переможців цього етапу: Каріна Арендар (БШ-20); Ліна Бугай (БДк2-21); Анастасія Бунтовська (БІМдск-21); Валерія Голоюх (Бт-19); Дарія Деркач (ДІ-9-8 Коледж); Аліна Захарець (БДк-2-21); Вікторія Зіркевич (МгТЛП-21); Олена Іванова (МгПТ-21); Олександра Нос (МгТЛП-20); Адріана Оріховська (БІМд-21); Анна Павлюк (МгІМд-21); Руслан Поляков (БДк-2-21); Катерина Решетняк (БІМдск-21); Анна Сахарук (БШ-21); Софія Солопіхіна (МгТЛП-21); Даниїл Ткаченко (БІМдск-21); Тетяна Черченко (МгПТ-21); Анна Храпко (БІМд-21).

У грудні 2021 року в рамках конкурсу «Сузір’я Каштан» члени журі визначили переможців конкурсу (на фото зліва направо):

 

 

І місцеАдріана Оріховська (гр. БІМд-21);

ІІ місцеДаниїл Ткаченко (гр. БІМдск-21);

ІІІ місце – Анна Сахарук (гр. БШ-21).

 

У номінації «Глядацькі симпатії» перемогла Ліна Бугай (БДк2-21), «За майстерність» – Аліна Захарець (БДк-2-21).

 

 

Журі зазначило, що в університеті навчаються талановиті творчі студенти з креативним мисленням, які показали також професійні навички під час виготовлення сумок-шоперів.

Переможці отримали запрошення на 43-тю Міжнародну спеціалізовану виставку «Leather&Shoes» (https://www.artexpo.ua/) для презентації робіт 27 січня 2022. Саме там відбудеться нагородження учасників та переможців студентського творчого конкурсу «Шопер-Duzhe eco. Duzhe fashion». Кращі вироби переможців буде виготовлено на виробничих потужностях компанії та розміщено на її офіційному сайті https://takasumka.com/.

18.01.2022