КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

УЧАСТЬ У 43-Й МІЖНАРОДНІЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНІЙ ВИСТАВЦІ ВЗУТТЯ, ШКІРГАЛАНТЕРЕЇ, ХУТРА ТА КОМПЛЕКТУЮЧИХ «LEATHER&SHOES»

Щорічно Київський національний університет технологій та дизайну за підтримки ректора Івана Грищенко та наших партнерів ArtExpoUkraine бере активну участь у зимовій Міжнародній спеціалізованій виставці взуття, шкіргалантереї, хутра та комплектуючих «Leather&Shoes».

Цьогоріч до заходу долучилося понад 400 учасників із 20 країн світу з яких 342 – виробничі компанії та 75 – торговельні компанії. Київський національний університет технологій та дизайну презентував свої інтелектуальні, наукові та творчі здобутки, креативні роботи студентів та науково-педагогічних працівників кафедри конструювання та технологій виробів із шкіри факультету індустрії моди, які популяризують принципи усвідомленого споживання та циркулярної моди, що є одним з найактуальніших трендів сьогодення.

На стенді університету представлені зразки взуття, виготовлені з вторсировини (матеріалів, що були у вжитку), а саме з джинсу /котону та оксамиту; кастомізованого художнім розписом; з Красту (шкіри з натуральною лицьовою поверхнею, яка не піддавалася механічному облагороджуванню), оздобленого фінішними композиціями за індивідуальним замовленням споживача.

 

  

Почесні гості – представники наглядової ради університету, Київського кластеру легкої промисловості, українські бізнесмени-партнери та співробітники університету мали нагоду ознайомитися зі зразками взуття, виготовленими з матеріалів, що вже були у вжитку, представленими на стенді університету та заслухати вітальне слово ректора Івана Грищенко.

Під час роботи виставки на стенді Київського національного університету технологій та дизайну відбувалися демонстраційні майстер-класи «BY CUSTOM» з участю студентів та науково-педагогічних працівників кафедри конструювання та технології виробів із шкіри: створення дрібної шкіргалантереї (брелоки, футляри, ключниці тощо) та аксесуарів із відходів взуттєвого виробництва, а саме з натуральної шкіри; кастомізація взуття художнім розписом або іншими видами декоративного оздоблення для надання виробам зі шкіри «другого життя».

 

Також на стенді університету демонструвалися прогресивні системи проєктування верху взуття та комплектуючих з використанням сучасних САПР: MIND CAD (Португалія), Delcam Crispin (Англія), Power Shape (США), які є складовою навчального процесустудентів кафедри конструювання та технології виробів із шкіри нашого університету.

Уперше в рамках проведення виставки «Leather&Shoes» відбувся лекторій «SPEAK UP» з участю представників бізнесу та науково-педагогічних працівників університету за актуальними тематиками. Спікерами заходу були: Лілія Чертенко, канд. техн. наук, доцент кафедри конструювання та технології виробів із шкір (КНУТД); Юрій Павлік, керівник підприємства «Palaris»; Тимофій Липський, канд. техн. наук, власник торгової марки «LITINI», асистент кафедри конструювання та технології виробів із шкір (КНУТД); Ольга Ковч, директор-технолог компанії «FENICE»; Ігор Горобцов, директор, співвласник компанії «АлігоГРУП»; Ольга Юнгін, канд. біолог. наук, доцент кафедри біотехнології, шкіри та хутра (КНУТД) (на фото зліва на право).

 

 

 

Підсумовуючи роботу колективу кафедри конструювання та технології виробів із шкіри в рамках 43-ї Міжнародної спеціалізованої виставки взуття, шкіргалантереї, хутра та комплектуючих «Leather&Shoes» зазначимо, що в університеті працюють найкращі викладачі – професіонали, майстри своєї справи, які навчають талановитих та творчих студентів з креативним мисленням, які здобувають знання, фахові навички під час виготовлення виробів для індустрії моди, а згодом стають нашими партнерами, колегами та друзями однодумцями і розвивають галузь, прославляють Україну та її традиції.

01.02.2022