КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Працівники ЦЕ прийняли участь у брифінгу проєкту "RESET 2022. ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІ, ЗЕЛЕНІ ШКОЛИ"

Організатори проєкту: Громадська Спілка “Бізнес за партнерство” спільно з Всеукраїнською Асоціацією органів місцевого самоврядування “Асоціація міст України”.

Архітектурний Проєкт «RESET» є головною щорічною подією у сфері інноваційної архітектури громад. Це інформаційно-комунікаційна платформа для представників територіальних громад, бізнесу, провідних вітчизняних і міжнародних експертів та архітектурного середовища з метою співпраці, обговорення поточних питань, обміну досвідом, творчими ідеями на засадах енергоефективного та зеленого будівництва.

Проєкт реалізується за підтримки: Міністерства розвитку громад та територій, Міністерства освіти і науки України, Міністерства енергетики України, Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ Ukraine, Національної спілки архітекторів України, Державного науково-дослідного інституту будівельних конструкцій. При партнерстві: ТОВ "МКМ ГРУП", ТОВ “Клінкер Проф", ТОВ "АЕРОК", ТОВ "Меезенбург".

Модератор заходу: Жанна Пацьора, Президент ГС «Бізнес за партнерство», надала слово учасникам проєкту.

Інформацію щодо навчання та атестації енергоаудиторів із сертифікації енергетичної ефективності та обстеження інженерних систем в нашому університеті, презентували безпосередньо з Навчально-наукової лабораторії “Центр енергоефективності” – Анатолій Козленко та Михайло Шеремет. У звернені Анатолія Козленка до представників об'єднаних територіальних громад, яких було зареєстровано близько 200 осіб, було підкреслено важливість участі професійних енергоаудиторів, які володіють нормативною базою з енергоефективності та підтвердили свої знання для підготовки та реалізації проєктів.

Під час заходу свої думки та бачення реалізації проєкту висловили:

  • Наталія Козловська, заступниця Міністра розвитку громад та територій,
  • Іма Хренова-Шимкіна, директорка проєкту «Просування енергоефективності та імплементація Директиви ЄС з енергоефективності» Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit, GIZ GmbH,
  • Олександр Слобожан, виконавчий директор Асоціації міст України,
  • Наталія Дюжилова, заступниця Голови ДІАМ,
  • Олександр Чижевський, Президент НСАУ,
  • Геннадій Фаренюк, директор державного підприємства «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій»,
  • Світлана Берзіна, Президент ВГО «Жива Планета»,
  • Дмитро Рудченко, генеральний директор ТОВ «Аерок»,
  • Юрій Юськів, керівник проектного відділу ТОВ «Меезенбург Україна»,
  • Карина Захарова, маркетинг директор ТОВ «МКМ ГРУП».

Згідно повідомлення учасників, пілотний проєкт «Зелена школа» вже реалізований в гімназії міста Буча, Київської області. На сьогодні нова Бучанська гімназія є першим в Україні закладом освіти що успішно пройшов комплексний екологічний аудит і отримає сертифікат на відповідність стандарту «Зелений клас», де надалі планується провести ознайомчий семінар після завершення карантинних заходів.

В Центрі управління енергоефективністю планується й надалі проводити роботу з цією програмою та іншими заходам по залученню бажаючих на навчання та атестацію енергоаудиторів.

17.02.2022