КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

МАЙСТЕР-КЛАС ІЗ БІСЕРОПЛЕТІННЯ ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

На факультеті дизайну Київського національного університету технологій та дизайну наприкінці лютого відбувся захід, присвячений вшануванню подвигу учасників Революції гідності й увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

З метою вшанування пам’яті Героїв проведено майстер-клас із бісероплетіння з виготовлення дерева калини, як символу людської гідності, мужності й незламності духу в боротьбі за незалежність рідного краю. Плетіння з бісеру є одним з найбільш захопливих видів стародавнього українського народного декоративного мистецтва.

Цей захід, до якого було залучено студентів освітньої програми «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості», проведено у декілька етапів-зустрічей. Так, спочатку під керівництвом Галини Миколаївни Олійник доцента кафедри ергономіки і дизайну дівчата сплели зелене листя з бісеру та кетяги з пишними яскраво-червоними гронами калини. На наступній зустрічі вони з’єднували елементи та формували гілки. Наприкінці збирали гілки в кущ калини та зафіксували у горщику. Набуті практичні вміння та навички виготовлення виробів із бісеру сприяли формуванню розвитку художніх здібностей та умінь, а також збагаченню студентського досвіду власної мистецької творчої діяльності.

Пам’ятаємо подвиг героїв, які виборювали свободу України та гідність її народу, віддавши за нього життя. Героям Слава!

21.02.2022