КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Пріоритети спільних дій на поточний рік в умовах зростання негативних викликів для економіки країни

Ділові асоціації України, роботодавці, промисловці підготують звернення до міжнародних інвесторів та бізнес-партнерів України, в якій закличуть продовжувати стабільну співпрацю із нашою державою. Україна гарантує безпеку їх капіталів. Нагадаємо, у зв’язку із напруженою ситуацією на кордонах, загрозою масштабної агресії РФ, за останні місяці з України було виведено капіталів на суму 12,5 млрд. доларів. Ризики негативно позначилися і на вартості цінних паперів держави на міжнародних ринках, ринку авіаперевезень тощо.

Така ініціатива була озвучена в рамках засідання Українського союзу промисловців і підприємців та Антикризової ради громадських організацій. До її проведення долучилися заступник міністра з розвитку стратегічних галузей промисловості Сергій Тихонов, заступник міністра фінансів Олександр Кава, представники Державної податкової служби, члени президії Національної академії наук, керівництво Будівельної палати України, Інституту передових оборонних технологій, Київської ТТП, Української аграрної конфедерації, Союзу хіміків тощо.

Також участь у заході взяли працівники Центру управління енергоефективністю нашого університету – Анатолій Козленко та Михайло Шеремет.

Нагадаємо, що між Київським національним університетом технологій та дизайну, в особі ректора Грищенка Івана Михайловича та Всеукраїнською громадською організацією «Український союз промисловців і підприємців», в особі президента Кінаха Анатолія Кириловича діє угода про співпрацю, якою передбачено спільна діяльність спрямована на створення умов для розвитку інтелектуально обдарованої молоді, співробітництво у сфері управління та економіки освіти, ефективне використання наявних інтелектуальних  та матеріальних ресурсів – працівників, в тому числі професорсько-викладацького складу, навчально-методичних досягнень, бібліотечного фонду, використання провідних досягнень і технологій в галузі освіти, піднесення престижу і зміцнення авторитету. Так, в рамках співпраці УСПП підтримує наш університету у діяльності з навчання та атестації енергоаудиторів із сертифікації енергетичної ефективності та обстеження інженерних систем будівель, розмістивши відповідну новину на своєму сайті: https://uspp.ua/news/actual/2018/kopyia-kyivskyi-natsionalnyi-universytet-tekhnolohii-ta-dyzainu-zaproshuie-na-navchannia-ta-sertyfikatsiiu-enerhoaudytoriv

Загалом під час заходу експерти обговорювали шляхи подолання найбільш гострих викликів для української економіки. Серед них – сировинна орієнтація виробництва і експорту (більше 60%), радикальне зростання цін на енергоносії, загострення зовнішніх загроз, критичне відставання в темпах росту ВВП від інших країн.

Ознайомитися детальніше з перебігом засідання та пропозиціями промисловців можна на сайті УСПП за посиланням: https://uspp.ua/news/ostanni-novyny/2019/ukrainskyi-biznes-zvernetsia-do-mizhnarodnykh-investoriv-ekonomika-krainy-stabilna-pratsiuiemo-dali

 

22.02.2022