КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ОФІЦІЙНА ДЕЛЕГАЦІЯ УНІВЕРСИТЕТУ ПОВЕРНУЛАСЯ ДО УКРАЇНИ З ДУБАЙ

ШАНОВНІ КОЛЕГИ, ДРУЗІ, СПІВРОБІТНИКИ КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ!

Повідомляю, що офіційна делегація університету повернулася до України з Дубай. Викладачі та студенти університету за підтримки Міністерства освіти і науки України та Міністерства закордонних справ України побували з місією культурного об’єднання між ОАЕ та Україною і повернулись, незважаючи на пропозиції залишитись у Дубаї на період військового стану в Україні. У цей час почалося військове вторгнення російських окупантів на нашу Батьківщину.

У зв'язку з військовими діями на території України було змінено програму заходів культурного фестивалю в Дубаї. Делегація університету представила в українському павільйоні на Всесвітній виставці «EXPO-2020 Dubai» частину експонатів, досягнення КНУТД на міжнародній арені, плани щодо розширення міжнародного співробітництва в ОАЕ.    Директор українського павільйону (ДП «ЕКСПО-2020») Іван Сидоренко розповів про зростаючий інтерес до України іноземців. Він з гордістю зазначив: «Україна – держава з унікальною природою, людьми, традиціями та культурою. І, попри зовнішню агресію, упевнено прямує шляхом інноваційного розвитку!». Члени української делегації в українських вишиванках, знаних у всьому світі, привертали увагу та були відразу впізнавані гостями виставки як українці.

Численні відвідувачі представники багатьох країн підходили і запиту-вали про Україну, висловлювали стурбованість російською агресією і висловлювали слова підтримки патріотичним гаслом: «Слава Україні! – Героям слава!». Про підтримку України в ОАЕ свідчать також передовиці місцевої преси, у якій засуджується російська агресія та висловлюється захоплення стійкістю українського народу та Збройних сил України.    На знак підтримки України та нашого народу найбільший хмарочос у світі Бурдж-Халіфа в Дубаї підсвітили в блакитно-жовті кольори.

Повернення додому було складним і тривалим – через Краків, Перемишль, Львів. Два дні ми перебували з-поміж біженців із України на Захід, до Польщі. Тисячі жінок із дітьми, рятуючись від війни, через постійні обстріли мирного населення російськими окупантами, розповідали, як були змушені переховуватися в укриттях, опинилися у скрутних умовах, без їжі, без теплого одягу та виснажені шукали можливості вивезти в безпечне місце дітей і повернутися додому, де їх чекали хворі батьки, рідні, дім, робота… Ми відчували співчуття, щиру готовність польських друзів та львів’ян допомогти, підтримати, розрадити.

Хочу зазначити, що у скрутний період військового вторгнення російських окупантів на адресу Університету постійно надходять листи від іноземних партнерів і друзів зі словами підтримки, солідарності та засудження акту агресії Російської Федерації. Ми віримо у Збройні сили України, ми віримо у наш незламний, згуртований народ, підтримуємо усі рішення нашого Президента Володимира Зеленського та пишаємося мужністю наших співвітчизників-захисників, зокрема, викладачів та студентів КНУТД, які вступили до сил територіальної оборони та віддано захищають нашу Батьківщину!

Шановні колеги!

Для убезпечення всіх учасників освітнього процесу під час правового режиму воєнного стану в університеті оголошено канікули щонайменше на два тижні. У подальшому освітній процес буде залежати від безпекової ситуації в країні.

Під час оголошених канікул оплата праці працівників університету буде здійснюватися відповідно до норм чинного законодавства. Крім того, МОН України та Профспілка, відповідно до Галузевої угоди, рекомендують керівникам установ та закладів освіти забезпечити:

  • оплату простою працівникам, включаючи непедагогічних та тих, які працюють за сумісництвом, не з їх вини в розмірі середньої заробітної плати;
  • оплату праці освітян, коли в окремі дні (місяці) заняття не проводяться з незалежних від них причин (епідемії, метеорологічні умови, карантин тощо), із розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації, з дотриманням при цьому умов чинного законодавства;
  • збереження заробітної плати на період оголошеного карантину і здійснення освітнього процесу в дистанційному режимі, оплати праці за фактично виконаний ними обсяг навчального навантаження.

Дякую всьому колективу за бойовий дух, незламну міць та підтримку наших військових!

Ми – сильні! Ми – Україна !  Ми - переможемо!

З повагою, ректор  Іван Грищенко

07.03.2022