КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗВЕРНЕННЯ ДО ІНОЗЕМНИХ ПАРТНЕРІВ

Київський національний університет технологій та дизайну в особі Ректора Івана Грищенко підтримуючи позицію українського уряду та керівництва українських закладів вищої освіти звертається до провідних світових провайдерів наукового змісту та упорядників авторитетних рейтингів закладів вищої освіти.

Повномасштабне військове вторгнення Російської Федерації в Україну загрожує суверенітету та територіальній цілісності нашої країни, порушує міжнародне право та права людини, ставить під загрозу мир у всьому світі. 12 –й день міста та села України потерпають від ракетних ударів, по наших дорогах їздять танки загарбників, на наших вулицях ведуться бої, щогодини ми втрачаємо своїх громадян, отримуємо поранених, руйнується житло та інфраструктура.

Наші науковці та викладачі змушені були в один момент припинити займатись своєю безпосередньою діяльністю – проводити дослідження, писати наукові праці, проводити лекції, зі зброєю у руках стаючи на захист своєї країни та громадян. Наші діти та студенти живуть у підвалах та бомбосховищах. Сотні тисяч українців вимушені рятувати свої сім’ї, стаючи біженцями у сусідніх країнах.

Ми просимо вас підтримати українську академічну спільноту, яка прагне жити у вільному та безпечному світі, висловивши свою негайну та чітку реакцію на протиправні дії агресора. Ми переконані, що відповідальність за дії Російської Федерації лежить на кожному з громадян цієї країни, у тому числі й на їхній академічній спільноті, яка надала теоретичну допомогу у створенні озброєння та ідеологічну підтримку для розвитку злочинних ідей, які не лише виправдовують військове вторгнення на територію суверенної України, але й створюють реальну, а не потенційну, загрозу миру у цілому світі.

Тому просимо припинити співпрацю з академічними установами Російської Федерації, зупинивши індексування їхніх наукових журналів, книг, матеріалів конференцій та іншого наукового змісту у базах даних, членство представників цих установ у редакційних колегіях наукових журналів та можливість авторам з цих установ публікуватись у наукових журналах, припинивши надання на території цієї країни доступу до інформаційних ресурсів та виключивши ці установи з рейтингів закладів вищої освіти.

07.03.2022