КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПРО ВІДНОВЛЕННЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ ПІСЛЯ КАНІКУЛ

Наказ

11.03.2022
№70

У зв’язку із введенням воєнного стану, відповідно до рекомендацій МОН України 25 лютого 2022 року, у КНУТД було оголошено канікули терміном на два тижні. Іде шістнадцятий день війни. Бойові дії в окремих регіонах тривають. Водночас ми бачимо, що є території, у яких розташовані структурні підрозділи університету, де безпекова ситуація більш спокійна і дає змогу здійснювати освітній процес.

За будь-яких умов ми маємо дбати про майбутнє України. Тому ми відновлюємо освітню діяльність в університеті з метою підготовки професійних фахівців, які будуть відбудовувати нашу державу після перемоги, яка обов’язково буде за нами. На якість освіти негативно вплинула пандемія COVID-19, тому потрібно докласти ще більших зусиль, щоб забезпечити нормальну якість освіти в умовах що склалися, і не дати ворогу дестабілізувати нашу систему освіти! У цей період ми маємо підтримати дух наших студентів, показати їм приклад співпраці й допомогти в опануванні навчальних дисциплін та освітніх програм. Тому

НАКАЗУЮ:

1. Із 14 березня 2022 року (після канікул) відновити освітній процес в Університеті й здійснювати його в дистанційному або змішаному режимі залежно від ситуації. Для цього:

1.1. Науково-педагогічним працівникам, які забезпечують освітній процес у другому семестрі 2021/2022 н.р. для роботи зі студентами використовувати доступні електронні ресурси, надавати навчальні матеріали та отримувати виконані завдання від студентів у зручний для усіх спосіб (МСОП, групи у месенджерах, соцмережах, електронною поштою, телефоном тощо).

1.2. Завідувачам кафедр, виходячи з наявних кафедральних ресурсів забезпечити допомогу тим викладачам, які в умовах, що склалися не мають можливості тимчасово працювати.

1.3. Практичну частину підготовки, яку неможливо виконати дистанційно, перенести на період після закінчення воєнного стану.

1.4. Для студентів, які перебувають у районах бойових дій і не можуть навчатися дистанційно можлива організація індивідуальних занять та консультацій на безоплатній основі після закінчення воєнного стану, або перенесення годин теоретичного та/або практичного навчання на наступний навчальний рік.

2. Деканам факультетів, директорам інститутів та Київського коледжу мистецтв та дизайну, НМЦУПФ із 14 березня 2022 року організувати роботу працівників деканатів, кафедр, відділень і відділів, а також допоміжного персоналу, у дистанційному режимі.

3. Директорам Відокремлених структурних підрозділів «Львівський фаховий коледж індустрії моди», «Чернігівський фаховий коледж інженерії та дизайну», «Інститут комп’ютерних технологій та дизайну (м. Черкаси)» залежно від безпекової ситуації у відповідних регіонах, де є можливість, розпочати освітній процес у дистанційному або змішаному режимі.

4. Деканам факультетів, директорам інститутів і коледжів забезпечити особливі умови навчання (встановлення індивідуального графіка навчання, надання академічної відпустки тощо) для тих здобувачів освіти, які вступили до лав ЗСУ або підрозділів територіальної оборони, займаються волонтерською діяльністю.

5. Канцелярії наказ довести до відома проректорів, деканів, директорів інститутів, коледжів та навчальних центрів, завідувачів кафедр, бухгалтерії, планово-фінансового відділу, відділу кадрів.

Ректор
Іван ГРИЩЕНКО

11.03.2022