КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВОЛОНТЕРСТВО В ГЕНАХ КОЖНОГО УКРАЇНЦЯ!

Ранок 24 лютого змінив життя кожного українця. Страшна війна прийшла на нашу землю. Більшість наших громадян була змушена залишити свої домівки. Хтось пішов боронити рідну Україну, хтось виїхав за кордон, рятуючи дітей, хтось вступив до лав територіальної оборони, а хтось залишився боронити рідне місто…

Студенти Київського національного університету технологій та дизайну нині перебувають у різних куточках країни та світу. Але навіть далеко від рідної альма-матер, наші студенти не сидять склавши руки, а активно допомагають усім хто цього потребує!

Студенти факультетів Дизайну, Хімічних та біофармацевтичних технологій, Культурних і креативних індустрій та Навчально-наукового інституту інженерії та інформаційних технологій у Чернівцях, Тернополі, Луцьку й на Закарпатті плетуть маскувальні сітки та костюми для наших хлопців із ЗСУ.

  

  

  

  

У Молдові, Словаччині та на Західній Україні, наші студенти допомагають сортувати одяг, харчі та речі першої необхідності для людей, які стали вимушеними переселенцями, залишили свої домівки та країну через війну.

 

  

  

Студент факультету дизайну Олександр Береговий допомагає з пошиттям
балаклав та рукавиць для наших військових

Студентка факультету дизайну  Рада П’ятецька викладає дітям
малювання на волонтерській основі на Київщині

 

 

 

Студенти КНУТД також опікуються домашніми тваринами, які опинилися в складних умовах. Збирають кошти на корм та переміщують тварин до безпечних притулків.

 

 

  

Ангеліна Корякіна, студентка факультету дизайну працює волонтером у творчій студії «Світанок», що знаходиться у Кракові.

 

  

 

Студенти факультетів Культурних і креативних індустрій, Управління та бізнес-дизайну, Дизайну, які залишились у гуртожитках та вимушені були ховатися від ворожих обстрілів у підвалі університету також не гаяли часу. Під керівництвом доцентів Оксани Лагоди, Павла Дудки, Юлії Паришкури було закуплено потрібні продукти, щоб власноруч приготувати ласощі для наших захисників ЗСУ та ТрО.

Також студенти не забували тренуватись та підтримувати фізичну форму.

 

  

  

 

Активну волонтерську діяльність провадить Центр культури та мистецтв на чолі з Олександром Білерою. Адже волонтерська мережа охоплює  всю Україну. Основну частину гуманітарної допомоги вони отримують зі Львова, та перенаправляють її у ті міста, де вона вкрай необхідна. Частина допомоги для стабілізації мережі продовольчих магазинів залишається в Києві, також  триває систематична робота із забезпечення харчуванням тих, кому це потрібно.

 

 

Назарій Іванюк, аспірант 1 курсу кафедри комп’ютерної інженерії та електромеханіки, уже третій рік працює інженером з обслуговування пристроїв безпеки швидкісних поїздів у Hyundai Rotem.

Назарій забезпечує безпеку та комфорт перевезень пасажирів 24/7, а у цей непростий для всіх нас час допомагає рятувати тисячі життів щодня та доставляє гуманітарну допомогу, зокрема до міста-героя Харкова, що продемонстрував неймовірну силу духу та справжню проукраїнську позицію!

 

  

 

Аспірантка 2 курсу, Валентина Паламарчук, спеціальність менеджмент. Волонтер, яка допомагає внутрішньо переміщеним особам, які переїхали з найбільш небезпечних місць України, де тривають бойові дії.

 

 

 

          Викладачі та аспіранти факультету дизайну теж займаються активною волонтерською діяльністю. Допомагають в місії Червоного хреста, плетуть сітки та займаються з малечею творчістю.

 

  

 

Науково-педагогічні працівники факультету хімічних та біофармацевтичних технологій беруть участь у виготовлені полімерних контейнерів для комплектації аптечок для бійців ЗСУ на підприємстві  ТОВ «Алеана», які передають у волонтерську організацію «Перемога» м. Бориспіль.

Також активно співпрацюють з підприємством ТОВ «УкрПластик» з виготовлення реторт-пакетів для стерилізації гарячих обідів для бійців ЗСУ.

 

 

 

Ольга Юнгін, доцент кафедри  біотехнології  шкіри та хутра працює у мобільній клініці, робить аналізи на гемоаналізаторі тимчасово переміщеним особам, біженцям і місцевим, які цього потребують.

 

 

Працівники кафедри  біотехнології  шкіри та хутра здійснюють збір та передачу ліків, продуктів харчування, працюють у кол-центрі з питань евакуації та розміщення біженців.

Олексій Баула, доцент кафедри підприємництва та бізнесу факультету управління та бізнес-дизайну опікується медичним забезпеченням для ЗСУ.

 

 

 

Також не залишилися осторонь волонтерського руху коледжі нашого Університету. Гідною для наслідування  є діяльність багатьох викладачів Фахового коледжу мистецтв та дизайну КНУТД (Олена Коробенко, Ольга Зінченко, Олексій Юхименко, Лариса Корень, Дмитро Коваль, Ганна Животовська, Ірина Блінова, Олександра Христофорова, Тетяна Масловська), які не полишаючи освітній процес, який вони забезпечують, активно допомагають нашій країні у ці важкі часи займаючись волонтерством у різний спосіб, як-от: шиють білизну, бронежилети та аптечні бокси для ЗСУ та ТрО,  збирають та фасують гуманітарну допомогу,  готують страви, пакують у ланч-бокси і розвозять за призначенням, допомагають у зборі коштів тощо.

Інший приклад, Поліна Талалай, студентка Фахового коледжу мистецтв та дизайну КНУТД разом з батьками та місцевою церквою у м. Ганновері (Німеччина) допомагали завантажувати фури з гуманітарною допомогою для українців. Наразі допомагають розселяти вимушених переселенців, знайти прихисток та місце проживання в Німеччині, закуповують бронежилети та відправляють їх за призначенням. І таких прикладів дуже і дуже багато. Усі намагаються долучитися до волонтерського руху і бути корисними у ці важкі часи.

 

 

 

Невимовна гордість та подяка від усієї університетської спільноти студентам, які відважно пішли боронити рідні міста та вступили до лав Територіальної оборони, з-поміж них:

 

Ткач Віталій Сергійович (БА-21)

Чайка Владислав Сергійович (БПКДск-21)

Клименко Дмитро Сергійович (БМТБ-1-21)

Сотников В’ячеслав Васильович (БКІ-21)

Харченко Олег Юрійович (БЕМ-21)

Сойнов Володимир (БП-20)

Гонтарук Давид (БП-20)

Гуминюк Роман Петрович (МгХФ-21)

Клименко Олександр Юрійович (Бдweb-2-21)

Тарасенко Анатолій Анатолійович (БКІ-19)

 

Висловлюючи щиру вдячність усім нашим захисникам, які боронять нашу Батьківщину в лавах Збройних сил України й Територіальної оборони та волонтерам, які допомагають простим людям, що опинилися в скруті наші   студенти записали відеозвернення.

 

Київський національний університет технологій та дизайну пишається своїми студентами! У такий складний час допомагати може кожен!

Пам’ятаймо, що тільки разом ми переможемо!

 

Слава Україні!

 

10.04.2022