КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Центр енергоефективності університету долучається до відбудови українських міст

В рамках проведення підготовчих заходів до виставки AquaTherm 2022 Архітектурна палата Національної спілки архітекторів України створила координаційний штаб, що працює над відновленням міст та громад. Архітектори склали та підписали маніфест.

«Ворог підступно нищить наші будинки, школи, лікарні, культурну спадщину, цивільну інфраструктуру - все на своєму шляху. Але ми точно все відбудуємо! Нова архітектура України буде сучасною, європейською, заснованою на тяглості наших традицій. Без типових російсько-радянських наративів і форм», – йдеться в заяві.

У НСАУ зазначають, що нова українська архітектура матиме нові сенси на основі принципів: взаємодії, спільнотворення, підтримки та оборони. Зокрема, українська архітектура має нести нові сенси всьому світу: повагу до людини, важливість спільних просторів, енергонезалежність, доступність, безпеку, силу громад.

Саме тому працівники Центру енергоефективності вирішили долучитися до цієї ініціативи та запропонували свою участь координаційному штабу НСАУ у вигляді консультацій, проведенні енергоаудиту та організації навчання майбутніх енергоаудиторів для відбудови нашої держави.

Архітектори, інженери, проєктувальники, виробники та постачальники будівельних матеріалів, які готові до співпраці, можуть долучитися заповнивши форму:

https://forms.gle/SN53exiE8kqU1JVy8

Якщо ви представник органу місцевого самоврядування, містянин, той, кому потрібна архітектурна допомога, просимо заповнити цю форму:

https://forms.gle/RxtZydxd2YPp15Tu9

 

13.04.2022