КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВІЙНА В УКРАЇНІ: ВИСТАВКА У БІРМІНГЕМІ РОЗПОВІДАЄ ІСТОРІЇ ЛЮДЕЙ

Виставка «Ми тут: з України», яка висвітлює історії та фотографії киян у період війни, відкрилася 1 квітня 2022 року в  галереї Centrala у Бірмінгемі (United Kingdom).

Експозиція у Centrala підготовлена Наталією Рожин, випускницею КНУТД, лектором Birmingham City University, викладачами кафедри мистецтва та дизайну костюма КНУТД та українськими студентами факультету дизайну КНУТД, учасниками програми «Erasmus+»: Ілоною Мандіраджі, Русланою Рудюк, Анастасією Галушко та Софією Ніколаєнко. Її щиро підтримали організації Heart of England Community Foundation та Birmingham City University Near Neighbours.

 

Алісія Качмарек, директор галереї Centrala наголошує: «Образи цієї виставки були підготовлені українцями в Бірмінгемі, які хотіли поділитися повідомленнями від своїх рідних, друзів та колег, що залишилися в Києві або були змушені тікати з нього у безпечні місця. Відвідувачі оцінили особистісний аспект виставки. Можливість прочитати чиїсь історії справді дала їм змогу зрозуміти страждання людей у країні, зруйнованій війною».

г 

На відкритті виставки продавалася колекція плакатів, принтів та багато іншого, а весь прибуток було спрямовано на підтримку біженців. Майже 300 людей завітали до галереї, зібралися разом на знак солідарності з Україною, і зібрали понад 4000 фунтів для українських біженців!

Стаття про виставку опублікована на сайті BBC War in Ukraine: War in Ukraine: Birmingham exhibition tells people's stories - BBC News.

Дякуємо нашому партнеру з Birmingham City University Наталії Рожин, нашим студентам, учасникам програми «Erasmus+» та всім, хто долучився до благодійної акції!

 

13.04.2022